Altın, bu dönemde 1.932,86 dolara kadar çıkmış.

Analistler, bu yükselişin genellikle belirsizlik dönemlerinde, özellikle savaşlarda, güvenli liman olarak görülen altının talebi artırmasından kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca, ABD ve Avrupa Merkez Bankalarının politika faizini sabit tutacağı beklentisinin, altının ons fiyatını desteklediği ifade ediliyor.

Bununla birlikte, analistler, altının ons fiyatının 27 Eylül'den bu yana ilk kez 1.900 doları aştığına dikkat çekiyor. ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutacağı beklentisinin de altının ons fiyatını desteklediği belirtiliyor.

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

Ayrıca, gümüşün de aynı dönemde yüzde 5,2 oranında yükseldiği ifade ediliyor.

Uzmanlar, Orta Doğu'daki gerginliklerin devam etmesi durumunda altın talebinin artabileceğini, ancak savaşın İsrail'le başka bir devletin savaşına dönüşmediği sürece altın üzerinde çok fazla etkisi olmayacağını öngörüyorlar. Jeopolitik gerginliklerin, orta ve uzun vadede altın fiyatlarının yukarıya doğru ivmelenmesine neden olabileceği belirtiliyor. Tahvil getirilerinin gerilemesinin de altın için olumlu bir faktör olduğu vurgulanıyor.

Editör: Kader GÜL