1995 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiştir. Burada 80'den fazla farklı kelebek türü bulunmaktadır.

Kelebekler Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Kelebekler Vadisi'ne ulaşım oldukça zordur. Dağın eteklerinde yer alan vadiye yaya olarak ulaşmak mümkün değildir. Ancak Ölüdeniz'den tekne kiralayarak veya düzenlenen tekne turlarına katılarak vadiye gidilebilir. Ölüdeniz'den yapılan tekne yolculuğu yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Kelebekler Vadisi'nde Neler Yapılabilir?

Kelebekler Vadisi, masmavi denizi ve yemyeşil manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemektedir. Vadide dalış, trekking, yüzme gibi birçok aktiviteye katılabilirsiniz. Ayrıca kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve su üzerinde zip-line gibi aktiviteler de yapılabilir.

En Güzel Ziyaret Zamanı

Kelebekler Vadisi, senenin her döneminde ziyaretçi akınına uğramaktadır. Ancak vadinin en güzel olduğu zamanlar nisan-ekim ayları arasıdır. Kelebekleri görmek isteyenler için ise en uygun zaman nisan ayının ortalarından mayıs ayının sonlarına kadar olan zaman dilimidir.

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası: Yerköprü Şelalesi Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası: Yerköprü Şelalesi

Konaklama İmkanları

Kelebekler Vadisi'ni ziyaret etmek isteyenler için konaklama imkanları da bulunmaktadır. Vadide konaklama hizmeti sunan işletme, kamp alanı, bungalov evleri ve taş evler ile hizmet vermektedir. Sezon dışında hizmet vermeyen işletme, 1 Mart ila 1 Kasım tarihleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

Giriş Ücreti

Kelebekler Vadisi'ne deniz yoluyla gidenlerden 25 TL giriş ücreti alınmaktadır. Karayoluyla vadinin tepesine kadar gelen ancak tehlikeli yolu göze alamadıkları için aşağıya inemeyenler ise Kelebekler Vadisi'nin eşsiz manzarasına ücretsiz olarak şahitlik edebilirler.

Kelebekler Vadisi'ni ziyaret etmek, doğanın muhteşem güzelliklerini keşfetmek ve unutulmaz anlar yaşamak için harika bir seçenektir. Masmavi denizi, yeşil doğası ve eşsiz manzarasıyla Kelebekler Vadisi, unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Editör: Kader GÜL