Bakan Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin farklı kategorilerde olduğu belirtildi:

KIRMIZI Kategori: BTÖ'nün sözde Orta Saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Axin Muş kod adlı Hülya Demirer.

TURUNCU Kategori: BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay.

GRİ Kategori: Terörden Arananlar Listesi'nde GRİ Kategori'de aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT isimli örgüt mensubu.Etkisiz Hale Getirilen 4 Terörist Diyarbakır Operasyonu (1)Diğer teröristin kimliği henüz tespit edilememiş durumda ve kimlik tespiti çalışmaları devam ediyor.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğiyle gerçekleştirildi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birimleri, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların katkılarıyla teröristlere yönelik operasyon düzenledi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma personelini tebrik etti ve şehitlerin kanının yerde bırakılmadığını vurgulayarak teşekkürlerini iletti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğiyle başarıyla gerçekleştirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, terör örgütünün KIRMIZI Kategori'de aranan önemli bir ismi olan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer de bulunuyor. Ayrıca, TURUNCU Kategori'de aranan Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ve GRİ Kategori'de aranan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT isimli örgüt mensupları da operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi. Kimliği belirlenemeyen bir diğer teröristin kimliği ise tespit edilmeye çalışılıyor.

75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı 75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

Operasyon, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birimlerinin yanı sıra ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların koordinasyonlu çalışmasıyla gerçekleşti.

Bu başarılı operasyon, terörle mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor ve terör örgütlerine karşı alınan kararlı önlemlerin devam ettiğini gösteriyor. Bakan Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlanmasında görev alan güvenlik güçlerini tebrik ederek şehitlerin anısını yaşatma sözü verdi.

Editör: Egemen KEYDAL