Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

İşte başvuru şartları:

Borç Kapatma: İndirim kampanyasından faydalanmak isteyen kişilerin, başvuru tarihine kadar borç kapatmış olmaları gerekiyor. Bu, öncelikle başvuru tarihi itibarıyla borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmanız anlamına geliyor.

Geriye Dönük Borç Olmaması: Başvuru yapan kişilerin geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu olmamalıdır.

Başlamış Taksitler: Geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olmalıdır. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan yararlanamaz.

Konut Kredisi Kullanımı: Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Borç Tutarı: Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabilecekler.

Başvurular 21 Eylül ile 19 Ekim tarihleri arasında yapılabilecektir. Bu süre içinde, borç bakiyesini öğrenmek isteyenler, satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan bilgi alabilirler.TOKİ'den Yüzde 25 İndirim  (1)Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sunulan yüzde 25 indirim kampanyası, konut ve iş yeri sahiplerine önemli bir fırsat sunuyor. Kampanyaya başvurabilmek için belirli kriterlerin karşılanması gerekiyor. Öncelikle, başvuru sahiplerinin borçlarını kapatmış olmaları gerekiyor ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borçlarının olmaması şartı aranıyor.

Ayrıca, geri ödeme taksitlerinin en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olması gerekiyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenler Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankadan konut kredisi kullanabilecekler. Borçlarını tamamlayamayan vatandaşlar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecekler.

Başvurular 21 Eylül ile 19 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Bu süre zarfında, borç bakiyelerini öğrenmek isteyenler, satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan bilgi alabilirler. TOKİ'nin bu indirim kampanyası, konut ve iş yeri sahiplerine önemli bir maddi avantaj sağlayarak, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyenlere büyük bir destek sunuyor.

Editör: Kader GÜL