Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler Kredi Notu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evini kiraya vermek için geçmişte olduğu gibi kamu çalışanı arayan ev sahipleri, en azından kefilin memur olmasını istiyor. Bankaların kredi verirken inceledikleri gibi kredi notu da sormaya başladılar.

Güvence Arayışında Ev Sahipleri ve Kiracılar

Ev sahipleriyle kiracılar arasında anlaşmazlıkların artmasıyla her iki taraf da kendini garantiye almaya çalışıyor. Ekonomi haberine göre, 2022 yılında uygulamaya başlanan ve 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek olan yüzde 25 kira zammı sınırı, artan enflasyonla ev sahiplerini de mağdur ediyor.

Artan Sorunlar ve Çözüm Arayışları

Ev sahiplerinin talep ettiği belgeler arasında bankaların kredi vermek için baktığı kredi notu raporu yer alırken, SGK belgesi, sicil kayıt örneği gibi evraklar isteniyor. Kirasını ödemeyen kiracılarını dahi tahliye edemeyen ev sahipleri, yeni kiracılardan birçok resmi evrak talep ediyor. Tahliye taahhütnamesi ise artık her sözleşmeye ekleniyor.

Kalıcı Çözüm Beklentisi

Kredi notu düşük kiracıya ev verilmediği görülürken, hem ev sahipleri hem de kiracılar, soruna kalıcı çözüm beklediklerini iletiyor. Ev sahipleri, evlerinin düşük kira bedellerinde olduğu şikayetleri artarken, yüzde 25 zam sınırının kaldırılması beklentiler içinde yer alıyor. Hem ev sahipleri hem de kiracılar, sorunun çözümü için adım atılmasını ve daha net düzenlemeler yapılmasını talep ediyor.

Editör: Kader GÜL