Ev Yapımı Sıcak Çikolata Tarifi: Rezene ve Limon Kabuğuyla Lezzet Katın

Bu tarifte, rezene çayına ekleyeceğiniz gül yaprakları ve limon kabuklarıyla sıradan sıcak çikolatayı özel bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

ev-yapimi-sicak-cikolata-tarifi-rezene-ve-limon-kabuguyla-lezzet-katin.jpg

Sıcak çikolata tarifi, rezenenin özel aromasını sevenler için harika bir seçenek.

Malzemeler:

  • 1 bardak soya sütü veya badem sütü
  • 3 kare bitter çikolata
  • 1 adet keçiboynuzu
  • Gül yaprakları
  • Limon kabuğu

Hazırlanışı:

  1. Keçiboynuzunu rondoda toz haline gelene kadar çevirin.
  2. Sütünüzü ısıtın.
  3. Benmari usulü ile erittiğiniz bitter çikolatayı sütünüze ilave edin.
  4. Keçiboynuzu tozundan 1 yemek kaşığı ilave edilip karıştırın.
  5. Gül yaprakları ve limon kabuğu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Öneri ve Uyarılar:

  • Bu tarifte kullanılan keçiboynuzu tozu, yüksek kalorili olabilir. Günde 1 bardaktan fazla içmek kalori alımınızı artırabilir.
  • Sıcak çikolatayı servis ederken üzerine tarçın serperek aroma ve tat katkısı sağlayabilirsiniz.

Sıcak çikolata tarifinizi özgünleştirerek denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Exit mobile version