Fasulye diblesi, özellikle Karadeniz mutfağında sıkça yapılan, lezzetiyle sofraları süsleyen bir yemektir. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle misafirlerinizi etkilemek istediğinizde başvurabileceğiniz bir seçenektir. İşte size, adım adım hazırlayabileceğiniz enfes fasulye diblesi tarifi:Fasulye Diblesi (1)

Malzemeler:

Dr. Canan Karatay'dan Sahurda Yumurta Uyarısı! Dr. Canan Karatay'dan Sahurda Yumurta Uyarısı!
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Taze fasulyeler ayıklandıktan sonra ince ince doğranır ve güzelce yıkanır.
  2. Yıkanan fasulyeler tencereye yerleştirilir. Üzerine küp küp doğranmış soğan ve domates eklenir.
  3. Pirinç ve tuz da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.
  4. Ocakta, 10 dakika yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirilir. Eğer fasulye sertse, su eklenip biraz daha pişirilebilir.
  5. Tereyağı bir tavada eritilir ve diblesinin üzerine gezdirilir.

Püf Noktaları:

  • Fasulyeler suyunu çektiğinde tekrar su ilavesi yapmaya gerek kalmayacaktır fakat fasulyeler pişmediyse biraz su eklenebilir.
  • Fasulye diblesi için fasulyeler çok kalın doğranmamalı. 1 santim olacak şekilde ince doğranmalıdır.
  • Fasulye diblesi sadece pirinçle değil, bulgurla da yapılmaktadır. Bulgurlu fasulye diblesine de bir şans verebilirsiniz.Fasulye Diblesi

Sonuç: Karadeniz'in eşsiz lezzeti fasulye diblesi, bu tarifle sofralarınızı şenlendirecek. Misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir yemek sunmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdi mutfağa gidin ve bu enfes tarifi deneyerek sevdiklerinizi şaşırtın!