Bugün, 31 Ocak 2024, küresel piyasaların odak noktası Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı. Altın ve dolar kuru, FED'in bugün açıklayacağı faiz kararına bağlı olarak yeniden yön bulacak. Bu önemli kararın etkisiyle finansal piyasalarda belirgin değişiklikler bekleniyor.

FED'in Yılın İlk Faiz Kararı

FED, yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Küresel piyasalar bu kararı heyecanla beklerken, FED'in faiz oranlarını bu toplantıda sabit tutması öngörülüyor. Ancak, herhangi bir değişiklik olması durumunda finansal piyasalarda dalgalanmalar yaşanabilir. Peki, ABD Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak ve saat kaçta duyurulacak?

FED Toplantısı Saat Kaçta?

FED faiz kararı 31 Ocak tarihinde, Türkiye Saati ile 22:00'da açıklanacak. Bu saatten itibaren küresel piyasalarda faiz kararının etkileri görülmeye başlanacak. Yatırımcılar, bu önemli anı dikkatle takip ederek portföy stratejilerini güncelleyebilirler.Fed Fai̇z Karari Ne Olacak Amerikan Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak

Promosyonları Kaçırma! Promosyonları Kaçırma!

FED Faiz Kararı Tahminleri

2024 yılının ilk faiz kararıyla ilgili yapılan tahminlere göre, FED'in faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor. Mevcut durumda %5,25 ile %5,50 arasında olan faiz bandının devam etmesi öngörülüyor. Ancak, FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve değerlendirmeleri önemli bir etkiye sahip olabilir.

Jerome Powell'ın faiz kararı ile ilgili yapacağı değerlendirmeler, piyasalara yol haritası sunacak. Yatırımcılar, Powell'ın ekonomik görünüme dair açıklamalarını ve faiz politikasına ilişkin stratejilerini dikkatlice değerlendirecek.

Editör: Kader GÜL