Galatasaray, Karagümrük'ü 90. dakikada Berkan Kutlu'nun attığı golle 3-2 mağlup etti. Sarı kırmızılılar, üst üste 17. galibiyetlerini elde ederek puanlarını 99'a yükselttiler. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyeti ve şampiyonluk şansını değerlendirdi.Fenerbahçe Ile Aradaki Fark 6 Puana Yükseldi

Galatasaray'ın Liderliği Sürüyor

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında lider Galatasaray, Vavacars Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Geriye düştüğü maçı 3-2 kazanan Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Sarı kırmızılı ekibin gollerini 45+4'te Barış Alper Yılmaz, 70'te Mertens ve 90'da Berkan Kutlu kaydetti.

Galatasaray, ligin bitimine 2 hafta kala puanını 99'a yükseltti ve Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu. Sarı kırmızılılar, ligin ikinci yarısında çıktığı tüm maçları kazanırken, üst üste 17. galibiyetini elde etti.

Okan Buruk'tan Değerlendirme

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Burası oynaması zor bir stat. Zemini iyi ama atmosfer olarak zor. Top bizdeydi ama hem hızlı oynayamadık hem bloklar arasında sorun yaşadık. Pas organizasyonumuz iyi değildi. İyi oynamadığımız maçta yine de istatistiklerimiz fena değil. Markao'ya yine çok rahat bir maç oynattık. Ona atılan toplarda daha çok o başarılı oldu. Maçın genelinde istedik, kazanmak için elimizden geleni yaptık. Berkan'ın attığı çok güzel bir golle kazandık. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onlar için elimizden geleni yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Barış Alper'in performansını da değerlendiren Buruk, "Barış Alper 1'e 1'i iyi oynadı. Oyun içerisinde ne kadar koşu yaparsa birebire kalırsa oyun içerisindeki varlığı önemli. Barış'ın oyunu maçı çözdü." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe - Hull City Maçı Canlı İzle FB Hull Hazırlık Maçı Şifresiz Yayın Fenerbahçe - Hull City Maçı Canlı İzle FB Hull Hazırlık Maçı Şifresiz Yayın

Derbiye Odaklanma

Sezon başında derbi öncesi 6 puan farkla lider durumda olduklarını belirten Buruk, "Geçen sene de 5 puan farkla girmiştik. Beraberlik bize yetse de kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe de kazanmak istiyor. Taraftarlarımızla birlikte muhteşem bir akşam olacak." şeklinde konuştu.

Editör: Kader GÜL