Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Kelebekler Vadisi'nde gerçekleştirilen base jump (serbest düşüş) etkinliği sırasında İngiliz bir paraşüt pilotu hayatını kaybetti. 47 yaşındaki Dilip Marcus Sundhod, 23. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılmak için Türkiye'ye gelmişti.

Sundhod ve bir grup arkadaşı Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan base jump yaparken, iniş sırasında paraşütünü açmış, ancak sarp kayalıklara düşmüştü. Olayın ardından yapılan ihbar sonucu, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Sundhod'un yaşamını yitirdiği belirlendi.

Sundhod'un cesedi, Kelebekler Vadisi'nden Sahil Güvenlik botuyla Ölüdeniz'deki Kumburnu Plajı'na getirildi. Buradan da Fethiye Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Olayın ardından festival yetkilileri, pilotun atlayışının festival etkinlikleriyle ilgisinin bulunmadığını ve bağımsız bir etkinlik olduğunu açıkladılar. İngiliz pilotun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Editör: Seniha BESLER