Ergenlik Dönemindeki Erkeklerde Ses Değişiklikleri Ergenlik Dönemindeki Erkeklerde Ses Değişiklikleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye sağlık yardımlarının planlama ve koordinasyonu için çalışmalara başlama kararı aldıklarını açıkladı. Bakan Koca, Gazze'deki hastane saldırıları konusunda uluslararası düzeyde görüşmeler yaptığını ve Ürdün Sağlık Bakanı Al-Hawari ile de istişarede bulunduklarını belirtti.

Görüşmede, iki ülkenin işbirliği için planlama ve koordinasyon amaçlı görüşmelere başlama kararı alındı. Koca ayrıca, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerine yardım etmek için sahra hastanesi kurulumu, yaralıların ülkemize hava yoluyla nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini gibi konularda hazır olduğunu ifade etti.

Ürdün Sağlık Bakanı ise Türkiye'nin işbirliği önerisinden dolayı teşekkürlerini iletti. Koca, görüşmenin sonucunda Ürdün ve Türk yetkililerin çevrim içi toplantılarla istişarelere başlaması ve gerekli durumda fiziki çalışmalara geçmeleri konusunda mutabık kaldıklarını belirtti. Ayrıca, Gazze'deki acil durumun ciddiyetini vurgulayarak, 4 hastanenin hizmet dışı kaldığını, 14 sağlık merkezinin hizmet veremediğini ve tıbbi destek ile ilaç yardımlarının engellendiğini ifade etti. Koca, bu zorlu süreçte insanlık ve merhametin önünün kesildiğini, ancak bu engelle mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Kader GÜL