Geleneksel Lezzetin İncisi, Paşa Sarması Tarifi

Paşa sarması, Türk mutfağının lezzetli bir yemeğidir. Salamura yapraklar içinde bulunan dana kıyma ve pirinç harcıyla hazırlanır.

featured

Yapraklar haşlanarak doldurulur ve yoğurt sosuyla servis edilir. Üzerine tereyağlı pul biber eklenerek lezzetlendirilir. Gösterişli ve lezzetli bir yemek olan paşa sarması, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir.
Paşa sarması, lezzetli ve gösterişli bir Türk mutfağı yemeğidir. İşte paşa sarması tarifi:

Malzemeler:

Yapraklar:

1 paket salamura yaprak (yaklaşık 40 adet)
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
İç Harcı:

300 gram dana kıyma
1 büyük soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:

Yoğurt
Sarımsak (isteğe bağlı)
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:

İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için kıymayı, doğranmış soğanı, yıkanmış pirinci, sıvı yağı, domates salçasını, tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğurun.

Büyük bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya salamura yaprakları ekleyip 5 dakika kadar haşlayın. Ardından suyu süzerek soğumaya bırakın.

Diğer bir tarafta pirinçleri yıkayın ve süzün. Küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak domates salçasını ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu iç harcı da soğumaya bırakın.

Her bir yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyun. Yaprakları rulo şeklinde sararak düzgünce bir tencereye dizin. Sarma yaparken fazla sıkmamanız önemlidir, çünkü pirinçler pişerken şişecektir.

Tüm sarmalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine yoğurt sosunu dökün. Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine dövülmüş sarımsak ekleyerek karıştırın.

Tereyağını eritin ve pul biber ekleyerek karıştırın. Bu karışımı sarmaların üzerine gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatıp sarmaları kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.

Pişen paşa sarmasını sıcak servis yapın. Yanında ayran veya turşu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!