Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Türkiye'deki girişimcilerin ve işletmelerin gelişimini desteklemek amacıyla kurulmuş devlet destekli bir kuruluştur. KOSGEB desteği ile iş kurma süreci işleme süreci ise şu şekilde ilerliyor.

Destek Programlarına Başvuru

KOSGEB'in sağladığı çeşitli destek programlarına başvuru yaparak iş fikrinizi hayata geçirmek için finansal destek sağlayabilirsiniz. Girişimcilik Destek Programı KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve KOBİ Finansman Destek Programı gibi seçenekler arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Eğitim Alımı

KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. Bu eğitimlerde iş kurma süreci iş planı oluşturma pazar analizi gibi konularda bilgi edinir ve başarılı bir şekilde sertifika alırsınız.

Promosyonları Kaçırma! Promosyonları Kaçırma!

İş Planı Hazırlığı

İş fikrinizi hayata geçirmek için detaylı bir iş planı oluşturmanız gerekmektedir. İş planınız hedeflerinizi pazar analizinizi rekabet avantajınızı finansal projeksiyonları ve diğer önemli detayları içermelidir. Her konuda olduğu gibi doğru plan yapmak iş kurmak içinde oldukça önem taşıyor.

Başvuru Süreci

İş planınızı ve diğer gerekli belgeleri tamamladıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz iş planınızın detaylarına ve uygunluğuna göre değerlendirilir ardından destek alıp alamayacağınıza dair bir karar verilir. Başvuru evrakları ile başvuru işlemi tamamlanıyor.

Destek Kullanımı

Başvurunuz onaylandığında KOSGEB tarafından sağlanan finansal destekle işinizi kurabilirsiniz. Destek miktarı ve şartları başvurduğunuz programa ve iş planınıza göre belirlenir. Mali destek devlet tarafından ibanınıza aktarılır.

İzleme ve Raporlama

İşletmenizin faaliyete geçmesinin ardından KOSGEB ile düzenli iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Belirli aralıklarla işletmenizin gelişimini ve destekten elde edilen sonuçları içeren raporlar sunmanız beklenir. KOSGEB desteği ile iş kurma süreci dikkatlice hazırlanan iş planı ve başvuru ile başlayarak işletmenizi başarıyla kurup büyüteceğiniz bir yolculuğa dönüşebilir. Girişimcilere sunduğu avantajlarla KOSGEB iş dünyasına adım atacak olanlara önemli destekler sunuyor.