2023 GSB personel alımı sonuçlarıyla ilgili bilgiler şu şekildedir:

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı başvuruları 28 Ağustos'ta başlamış ve 1 Eylül saat 17.00'de sona ermiştir.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları değerlendirilecektir.

GSB personel alımı yerleştirmelerinde adayların KPSS puanları dikkate alınacaktır. Eşit puan durumunda mezuniyet ve doğum tarihi önceliği sağlanacaktır.

GSB personel alımı sonuçları asıl ve yedek olarak duyurulacaktır. Adaylar sonuçları Kariyer Kapısı üzerinden sorgulayabileceklerdir.

Sonuçların Eylül ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir.

Yerleştirme sonucunda asıl olarak seçilen adaylar belirli bir süre içinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlayacaklardır.

Başvuru yapmayan adayların yerine yedek adaylar çağrılacaktır.

Adaylar sonuçlara itiraz etmek istediklerinde 3 iş günü içinde yazılı olarak Personel Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı'na başvurabileceklerdir.

Göreve başlama süresi içerisinde belge ile ispatı mümkün mücbir sebepler olmadan göreve başlamayan adaylar yerleştirme hakkını kaybedecektir.

Mücbir sebeplerle süresinde göreve başlayamayacak adaylar, bu durumu belgelendirmeleri halinde mazeretlerinin bitimini takip eden 15 gün içinde göreve başlatılacaktır.

Yerleştirme sonucu göreve başlayan adaylar, yerleştirme için aranan şartları taşımadığı tespit edilenler veya diğer sebeplerle boşalan pozisyonlar için yedek adaylar arasından sırasıyla yerleştirme yapılacaktır.

Sonuçların duyurulduğu resmi kaynakları ve Kariyer Kapısı'nı takip ederek güncel bilgilere erişebilirsiniz.


Başvuru süreci sona erdikten sonra, birçok adayın merakla beklediği GSB personel alımı sonuçlarıyla ilgili önemli bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz.

GSB personel alımı, büro personeli, temizlik destek personeli, psikolog, büro personeli ile erkek ve kadın destek personeli olmak üzere çeşitli pozisyonlarda gerçekleştirilecektir. Başvuruların tamamlanmasının ardından, adayların başvuru şartlarına uygunluğu incelenecek ve bu şartları taşıyan adaylar yerleştirme sürecine dahil edilecektir.

Yerleştirme sürecinde adayların KPSS puanları esas alınacak ve en yüksek puan alan adaylardan başlanarak pozisyonlar doldurulacaktır. Eşit puan durumunda mezuniyet ve doğum tarihi önceliği sağlanacaktır. Sonuçlar, asıl ve yedek olarak ilan edilecek ve adaylar bu sonuçları Kariyer Kapısı üzerinden sorgulayabileceklerdir.

Sonuçların Eylül ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir. Asıl olarak yerleştirilen adaylar, belirli bir süre içinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlayacaklardır. Başvuru yapmayan adayların yerine yedek adaylar çağrılacaktır.

Adaylar, sonuçlara itiraz etmek istediklerinde 3 iş günü içinde yazılı olarak Personel Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı'na başvurabilirler. Ancak, itiraz dilekçelerinin belirli kurallara uygun olması gerekmektedir.

Göreve başlama süresi içerisinde belge ile ispatı mümkün mücbir sebepler olmadan göreve başlamayan adaylar yerleştirme hakkını kaybedecektir. Mücbir sebeplerle göreve başlayamayan adaylar ise belgelerini sunarak mazeretlerinin bitimini takip eden 15 gün içinde göreve başlatılacaktır.

Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki! Fenerbahçe - Hajduk Split Canlı İzleme Linki!

Sonuçlar açıklandıktan sonra göreve başlayan adaylar, yerleştirme için aranan şartları taşımadığı tespit edilenler veya diğer sebeplerle boşalan pozisyonlar için yedek adaylar arasından sırasıyla yerleştirme yapılacaktır.

Sonuçların resmi kaynaklar ve Kariyer Kapısı üzerinden takip edilmesi önemlidir. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte bu aşamada sabırlı ve güncel bilgilere erişimde dikkatli olmanız gerekmektedir.

Başvuru sürecinde emek ve zaman harcayan tüm adaylara başarılar dileriz. Sonuçların sizler için olumlu geçmesini temenni ederiz. İlerleyen günlerde açıklamaların ve sonuçların duyurulması için ilgili kurum ve kuruluşları takip etmeye devam etmenizi öneririz.

Editör: Kader GÜL