Gupse Özay, oyunculuktaki başarılarıyla tanınan Gupse Özay'ın hayatına ve kariyerine dair merak edilen detaylara yakından bakalım.

Gupse Özay'ın Yaşamı ve Kariyeri

Gupse Özay, oyunculuk kariyerine sahnede şarkı söyleyerek yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. 2014 yılında Deliha filmi çekimleri sırasında tanıştığı Barış Arduç ile 2020 yılında evlenen Özay, bu kez müzik yeteneklerini sergileyecek.

Süleyman Soylu Kimdir? Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hayatı ve Başarıları Süleyman Soylu Kimdir? Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hayatı ve Başarıları

2. Gupse Özay'ın Genel Özellikleri

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Çerkes kökenli bir ailenin en küçük çocuğu olan Özay, "canımın içi" anlamına gelen bir isme sahiptir. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan Özay, üniversite yıllarında çektiği belgesel ile ödül kazanmış ve kariyerine hızla yükselmiştir.

3. Kariyer Yolculuğu

TRT'den yapımcılık şirketlerine, magazin dergilerinden dizi setlerine kadar çeşitli alanlarda deneyim kazanan Gupse Özay, 4 yıl boyunca reklam yazarlığı yapmış ve ardından dizi sektörüne adım atmıştır. Yalan Dünya dizisindeki rolü ile büyük bir tanınırlık elde eden Özay, aynı zamanda Dacia'nın reklamında da yer almıştır.

Gupse Özay'ın Sinema Kariyeri

1. Deliha ve Diğer Projeler

Gupse Özay, vizyona giren ilk sinema filmi olan Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Ardından Küçük Esnaf, Görümce ve Deliha 2 gibi filmlerde başrol oynayarak başarılı bir sinema kariyerine imza atmıştır.

2. Eltilerin Savaşı ve UN Woman Turkey

31 Ocak 2020 tarihinde yazıp oynadığı Eltilerin Savaşı adlı komedi filmi ile dikkat çeken Özay, 2020-2022 yılları arasında UN Woman Turkey'nin sözcüsü olmuştur.

Editör: Kader GÜL