Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut'un, "Mardin'de hakime çirkin saldırı" başlıklı haberlere ilişkin yaptığı açıklama, olayın gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bu makalede, haberlerin öne çıkan yanlış anlamalarını düzeltmek ve gerçeklerin ışığında olayı değerlendirmek amaçlanmaktadır.

Hakim Akbulut'un Açıklamaları

Akbulut'un yaptığı yazılı açıklamada vurguladığı gibi, haberlerin tek taraflı bir anlatıma dayalı olduğu ortaya çıkmıştır. Olayın detaylarına inildiğinde, 2 Şubat'ta yaşanan maddi hasarlı trafik kazasının, basında öne çıkan "hakime çirkin saldırı" ifadelerinden farklı bir perspektife sahip olduğu anlaşılmaktadır.

Mardin'de Takla Atan Otomobil Şarampole Yuvarlandı Mardin'de Takla Atan Otomobil Şarampole Yuvarlandı

Olayın Detayları

Soruşturma dosyasına göre, trafikteki bir yol verme meselesi nedeniyle başlayan sürtüşme, saat 23.40 sıralarında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasına evrildi. Akbulut'un ifadesine göre, hakim H.Ü. yönetimindeki aracın, kaza tespit tutanağı düzenlemek amacıyla diğer aracı durdurmak istemesiyle olaylar gelişti.

Hakim H.Ü.'nün gece yarısı endişe duyması nedeniyle olay yerinden uzaklaşma isteği, şüphelilerin aracını durdurma çabalarıyla karşılaştı. Yaşanan kovalamaca sonucunda, şüphelilerin H.Ü.'nün aracında maddi hasara yol açtığı ve hakime yönelik hakaret ve tehdit içeren sözler sarf ettiği güvenlik kameraları tarafından tespit edilmiştir.

Soruşturma ve Sonuçlar

Akbulut, şüphelilerin kimliklerinin tespiti için başlatılan soruşturma sonucunda, hakim H.Ü.'nün göreviyle ilgili olmayan bir trafik olayına karıştığı ve şüphelilerin hakimi önceden tanımadığı ortaya çıkmıştır. Şüpheliler hakkında tutuklama tedbirine başvurulmamış, ancak hakaret, tehdit, mala zarar verme suçlarından ve H.Ü. hakkında alkollü araç kullanma ve yaralamaya teşebbüs suçlarından soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma neticesinde, her iki sürücünün de alkolsüz olduğu tespit edilmiş ve herkesin kanunlar önünde eşit olduğu vurgulanmıştır. Adaletin tecellisi için soruşturma normal seyrinde devam etmekte olup, mevcut deliller çerçevesinde gerekli adımlar atılacaktır.

Herkesin adil bir şekilde yargılanması ve haberleştirilmesi önemlidir. Bu makale, olayın detaylarına ulaşarak, kamuoyuna doğru bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.

Editör: Kader GÜL