Ahbab kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, 9 - 10 Mayıs tarihlerinde Kenya'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Konferansı'nda İsrail'e ve Başbakan Netanyahu'ya karşı güçlü bir tavır aldı.

Levent, Nairobi'deki konferansta yaptığı konuşmada Türkiye'den selamlar getirdiğini belirterek sözlerine başladı. "Benim adım Haluk Levent. Bugün burada sadece bir rock sanatçısı olarak değil, aynı zamanda Ahbap'ın kurucusu ve başkanı olarak bulunuyorum. Buraya, projelerimi ve önerilerimi paylaşmak için gelmiştim. Ancak bu sabah uyandığımda Gazze'deki çocukların büyük tehlike altında olduğunu öğrendim. Ahbap olarak Gazze'ye insani yardım göndermeye çalıştık, ancak pek çok engelle karşılaştık. Ayrıca, 100'den fazla BM çalışanının hayatını kaybettiğini biliyorsunuz" dedi.

Dünyanın En Kalabalık Ülkeleri Sıralamasında Türkiye 18. Sırada! Dünyanın En Kalabalık Ülkeleri Sıralamasında Türkiye 18. Sırada!

Levent, konuşmasını sürdürürken Başbakan Netanyahu'ya seslenerek şunları söyledi: "Başbakan Netanyahu'ya soruyorum, 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz? İsrail hükümetini bu zulüm ve insani kriz nedeniyle kınıyorum. Ayrıca, Gazze'deki savaşı protesto eden savaş karşıtı Yahudi toplumu ve Amerikalı ile Fransız öğrencilerle dayanışma içindeyim."

Levent'in konuşması moderatör Maria Fernanda Espinosa tarafından kesilirken, Levent sözlerini şöyle tamamladı: "Bu acımasızlığı durdurmalıyız. Artık yeter!"

Konferansın ardından Levent'e destek mesajları yağarken, İsrail ve Netanyahu'ya karşı gösterdiği tavır büyük takdir topladı. Levent'in sözleri, sadece Türkiye'deki değil, dünyanın dört bir yanındaki insanların da dikkatini çekti.