31 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken kullanılacak oy pusulası da paylaşıldı. En uzun oy pusulasının 97 santimetre ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için basılan pusula olduğu aktarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel'den Açıklama

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da kullanılacak oy pusulasının yeniden dizayn edildiğini belirterek yenilikleri açıkladı. 31 Mart'taki seçime 34 siyasi partinin katılacağını, bağımsız adayların da bulunması nedeniyle bazı yerlerde oy pusulalarının büyük olduğuna dikkati çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için basılan oy pusulasının 97 santimetreyi bulduğunu bildirdi.

Beşiktaş'ta Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası! Beşiktaş'ta Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası!

Özel, İstanbul'da kullanılacak oy pusulasının yeniden dizayn edildiğini belirterek, bu pusulada bağımsız adayların siyasi partilerin bitiminden sonra yer aldığını ve altına konulduğunu söyledi. Bağımsız adayların altta yer aldığı tek pusula İstanbul için tasarlandı. Diğer bütün seçim yerlerinde siyasi partilerin devamında olacak.

En kısa oy pusulasının da tek siyasi partinin seçime katıldığı Şırnak'ın Uludere İlçesi Hilal Beldesi için basılan 4,5 santimetre uzunluğundaki pusula olduğunu belirten Özel, büyükşehir ve illerde seçmenin kullanacağı pusula sayısına ilişkin bilgi verdi. Büyükşehirlerde oy pusulasının yanında ilçe belediye ve ilçe belediye meclis üyesi oy pusulaları seçmene verilecek, muhtarlık için de. Dört ayrı pusulaya oyunu kullanıp zarfa koyup sandığa atacak. Diğer 51 şehirde de ilçe, il veya belde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtar pusulası kullanacak. Sadece 51 şehrin köylerinde sadece il genel meclisi ve muhtar oy pusulasını zarfa koyup oyunu kullanmış olacak.

Oy pusulalarının zarfa sığacağını ifade eden Özel, "İlçe belediye ve meclis üyelerinin pusulası bu kadar büyük değil. Çok rahat bir şekilde verilen zarflara sığar, bunlar simule edilmiştir. Bir problem yok." dedi.