"Hasta Yakınlarının Saldırısı Hastaneyi Sarsıyor: Doktor ve Görevlilere Şiddet Anı Kamerada" Gaziantep'in Şahinbey İlçesindeki Kemal Bayındır Hastanesi'nde acil serviste görevli bir doktor, iddia edilen hasta yakını olduğu öne sürülen 20 kişinin saldırısına maruz kaldı. İddiaya göre, başlangıçta sözlü bir tartışma olarak başlayan olay, kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Saldırganlar, beraberlerinde getirdikleri yakınlarıyla birlikte doktor ve yanındaki görevlilere saldırdılar. Saldırıda Acil doktoru Asadullah Beğoglu, Sağlık Gece Müdürü Ahmet Sefa ve güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus yaralandı. Yaşananlar ise güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı 75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

Olay sonrası Sağlık Gece Müdürü Ahmet Sefa, "Saat gece 11 sıralarında hastanemize başvuran çocuk hasta yüksek ateş şikayetiyle geldi. Ancak damar yolu açılamayınca yakınları rahatsızlandı ve hastane içinde tartışma başladı. Durumu sakinleştirmek için güvenlik görevlileriyle birlikte yakınları dışarı çıkardık. Ancak saldırganlar daha sonra geri döndüler ve agresif bir şekilde doktor ve görevlilere saldırdılar. Doktorumuz şu anda yoğun bakımda, başında yaklaşık 15 dikiş bulunuyor. Beyin travması şikayetiyle üniversite hastanesine sevk ettik. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemek için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken hastane acil servisi geçici bir süreliğine hasta kabulüne kapatıldı. Saldırganların yakalanması ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için tedbirlerin artırılması bekleniyor.

Editör: Çetin KEYDAL