Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde konuştu. İşte bu konuşmanın özeti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay halkına 28 Mayıs seçimlerinde verdikleri destek için teşekkür etti ve Hatay'ın güvenine layık olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Depremzedelere "bedava ev" sözü verenlerin sözlerini unuttuğunu ve Hatay ile diğer şehirlerin yolunu da unuttuğunu belirtti.

Depremin yol açtığı yaraların hala taze olduğunu ve depremzedeleri asla unutmadıklarını vurguladı.

Hatay'da 40,400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini açıkladı.

Deprem bölgesinde yaşayan insanları yalnız bırakmadıklarını ve diğer şehirlerde de çalışmaları yerinde gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem siyaseti ve istismarından uzak olduklarını, depremzedelerin acılarını paylaştıklarını ve siyasi görüşe bakmadan 85 milyon vatandaşı kucakladıklarını ifade etti.

Mıhlı Şelalesi Keşfet! Mıhlı Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir? Mıhlı Şelalesi Giriş Bilgileri Nedir? Mıhlı Şelalesi Keşfet! Mıhlı Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir? Mıhlı Şelalesi Giriş Bilgileri Nedir?

Kahramanmaraş ve Adıyaman'da binlerce deprem konutunun temelini attıklarını ve Hatay'da da benzer projelerin temellerini atmaya devam ettiklerini belirtti.

Yerinde dönüşüm projelerine Hataylı vatandaşların ilgi gösterdiğini ve hibe ve kredi desteği vereceklerini açıkladı.

Hatay Havalimanı projesinin tamamlandığını ve yakın zamanda yapımına başlayacaklarını duyurdu.

Projelerin hayata geçmesine katkı sağlayan kurumları, yüklenici firmaları ve tüm çalışanları tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, depremzedelerin yaşadığı zorlukları ve ihtiyaçlarına duyarlı bir yaklaşımı vurguladı. Erdoğan, depremzedelere "bedava ev" sözü verenlerin sözlerini unuttuğunu ve bu vaatlerin gerçekleştirilmediğini dile getirdi. Hatay'da 40,400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini açıkladı ve depremin yarattığı büyük felaketin altından kalkmanın ekonomik güçle doğru orantılı olduğunu belirtti.Hatay Kentsel Dönüşümünde Cumhurbaşkanı'nın Vurguları (1)Yerinde dönüşüm projelerine yoğun ilgi olduğunu ve bu projelerin hem hibe hem de kredi desteğiyle destekleneceğini söyledi. Ayrıca, Hatay Havalimanı projesinin tamamlandığını ve şehirdeki diğer projelerin yakın takipte olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın konuşması, depremzedelere olan duyarlılığını ve bu felaketin etkilerini hafifletmek için yapılan çalışmaları vurgulayarak, Hatay'da ve diğer deprem etkilenen bölgelerdeki kentsel dönüşümün önemini yansıttı.