Merkezi Finans ve İhale Birimi için istihdam edilecek personel alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Peki açıktan ve kamudan personel alımı için başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

AÇIKTAN PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıktan memur alımı için belirli şartları taşımak gerekmektedir. Başvuruda bulunacak adayların 657 DMK’daki şartları sağlamaları, 35 yaşını doldurmamış olmaları, YDS'den en az 80 puan almış olmaları, 1. gruptan başvuracak adayların 2022 - 2023 KPSS'den en az 80 puan almaları, 2. gruptan başvuracak adayların ise 2022 KPSS'den en az 60 puan almaları gerekmektedir.

Ayrıca, uzman personel alımı için Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir. Destek personeli alımı için ise Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunu olmak gerekmektedir.Hazine Ve Maliye Bakanlığı'ndan İstihdam Müjdesi Açıktan Ve Kamudan Personel Alınacak! (1)

KAMUDAN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamudan memur alımı yapacak. Bu kapsamda, başvuruda bulunacak adayların 657 DMK'daki şartları taşımaları, genel bütçedeki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde çalışıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca, adayların kurumlarından aylıksız izinli veya geçici görevlendirilebilecek kadroya haiz olmaları ile güncel YDS'den en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Uzman personel alımı için Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunu olmak gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı'ndan Önemli Duyuru: İsteğe Bağlı Nakil Başvuruları Başladı! Adalet Bakanlığı'ndan Önemli Duyuru: İsteğe Bağlı Nakil Başvuruları Başladı!

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Merkezi Finans ve İhale Birimi için istihdam edilecek personel alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Adaylar başvuru işlemlerini 18 Nisan 2024 tarihine kadar çevrimiçi olarak yapabilecekler.