Kocaeli Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ'nin öncülüğünde 64 şirketin katılımıyla geliştirilen "Meteorolojik Gözlem ve Küresel Konumlandırma Sistemi" hakkında bilgi veriliyor. Bu sistem, karada, havada ve denizdeki askeri unsurların hedefi tam isabetle vurabilmesi için havadaki ısı, nem, basınç, coğrafi yön-konum ve rüzgar değerlerini ölçen bir yazılım olarak tanımlanıyor._Hedefe Tam İsabet Sağlayan MGKS Sistemiyle Savunma Sanayinde Çığır Açılıyor (1)Sistem, 1,5 yıllık AR-GE çalışması sonucu Kocaeli'de geliştirilmiş ve testleri başarıyla geçmiş. Bu sistem, tank, gemi, top, füze bataryaları, radar ve kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) sistemlerinde kullanılabiliyor.

Ayrıca, haberleşme protokollerinin çeşitliliği ve 4 farklı uydu sistemiyle küresel mevki ölçümü yapabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Sistemde toplanan bilgiler, iletişim arayüzü aracılığıyla 9600 baud hızında iletiliyor.

Bu yazılım Türk mühendislerine ait ve yüzde 90 yerli üretim. ASELSAN tarafından "Millileştirmenin Altın Çağı Ödülü"ne layık görülmüş.

Kocaeli Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli'nin sanayi açısından güçlü bir il olduğunu ve savunma sanayisine katkıyı artırmak için 64 ortakla bu firmayı oluşturduklarını belirtiyor. Ayrıca, bu cihazın sadece askeri amaçlı değil, tarım, orman yangınları gibi sivil sektörde de kullanılabileceğini vurguluyor.

Tuğrul, cihazın tepkime süresinin yabancı rakiplerinden daha kısa olduğunu ve bu nedenle askeri araçlar için önemli bir üstünlüğü olduğunu belirtiyor. Şu anda sipariş sayısının 40'ı geçtiğini ve gelecek yıl için 200'ü aşacağını öngörüyor.

E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama

Editör: Kader GÜL