Hindistan Cevizli Portakallı İngiliz Keki, Tatlı Bir Rüya!

Hindistan Cevizli Portakallı İngiliz Keki, yumuşacık dokusuyla ve portakal aromasıyla lezzetleniyor.

featured

Şeker, yumurta, süt ve un gibi temel malzemelerle hazırlanan kek, fırında pişirilip ardından kakao ve süt karışımına batırılarak hindistancevizine bulanıyor. Bu tarif, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.
Hindistan Cevizli Portakallı İngiliz Keki Tarifi

Malzemeler:

Kek için:

2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için:

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:

Hindistan cevizi
Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıp, beyazlayana kadar karıştırın.
Sırasıyla sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama hamuru dökün, düzleyin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Islatma sosu için süt, kakao ve şekeri karıştırarak hazırlayın.
Soğuyan keki dilimlere kesin. Her bir dilimi sıvı karışıma batırıp ardından hindistan cevizine bulayın.
Afiyet olsun! Bu nefis Hindistan Cevizli Portakallı İngiliz Kekini çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapacak.

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!