1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant, eksik dişlerin yerine geçmesi için çene kemiğine yerleştirilen vida şeklinde bir köktür. Bu vidalar çoğunlukla titanyumdan yapılır. Nitekim çene kemiğinin titanyumu vücuda ait olarak algılaması sebebiyle sıkça tercih edilir. Bu titanyum vidalarının üstüne de diş protezi yerleştirilir. Adsız tasarım - 2023-04-27T183658.215 İmplantların doku uyumunun yüksek olmasıyla başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Çok yaygın bir şekilde kullanılmasının başlıca nedeni, oldukça geniş bir yelpazede gerçekleştirilebilir olmasıdır. Tek diş eksikliği olan veya hiç dişi olmayan hastalar için uygun bir seçimdir. 

 Sıklıkla tercih edilmesine katkı sağlayan bir diğer neden ise diğer dişlere zarar vermemesidir. Ayrıca implantın yerleştirileceği yerde bulunan komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. Diş kök görevi görmesi sebebiyle doğal bir şekilde yemek yemeye devam edebilirsiniz. Adsız tasarım - 2023-04-27T183726.074Tedavide diş kökleri metal, vida türünde direklerle değiştirilir. Hasar görmüş veya eksik olan dişlerin yerini gerçeğe oldukça yakın bu dişler alır. Aynı işlevi görmeyi sürdürürler. Böylece günlük yaşantınızda bir sorunla karşılaşmazsınız. İmplant tedavisi, bu gibi avantajların yanı sıra, iyi yerleşmemiş protez veya köprü dişlere farklı bir seçenek olmasıyla pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu tedaviyi yaptırmak isteyenler de genellikle Dentakay gibi güvenilir ve kaliteli diş kliniklerini tercih etmektedir. Zira sağlık alanında iyi kliniklere gitmenin olumlu birçok sonucu vardır.  

 İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi, hastaya az miktarda sedasyon verilerek gerçekleştirilir. İşlem öncesinde ise ayrıntılı bir muayene ve röntgen çekimi gerekir. Çene kemiklerinin ve geriye kalan dişlerin ölçümü yapılır. Diş implantlarının uygulanabilmesi için iki seçenek vardır. 

 İlk seçenek olan tek etaplı işlem için implantın yerleştirilmesi ile geçici başlık takılır. İki etaplı işlem içinse diş implantı takılarak üstü diş etiyle kapatılır. Ardından iyileşmesi için zamana bırakılır. Protez başlıkları sonradan takılır. Bu iki seçenekten hangisi olursa olsun, işlem esnasında geçici bir köprü yerleştirilir.  

 İyileşme süreci için alt çeneye 3 ay, üst çeneye 6 ay öngörülür. Bazı durumlarda dental implant üstüne yeni yapılmış dişler hemen yerleştirilebilir. Gerçekleştirilen tedavi sayesinde hasta rahat bir şekilde gülümseyebilir ve beslenmeye devam edebilir.

 Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz zirkonyum implantlar da yeni nesil bir çözümdür. Bunlar, titanyumdan yapılan implantların direncini artırmaktadır. Özellikle dar çene kemiğini daha dayanıklı hale getirmek için tercih edilir. Dayanıklılık dışında titanyumdan farkı bulunmamaktadır.

 Buna ek olarak zirkonyum, diş kaplaması için de kullanılmaktadır. Rengi, doğal diş beyazlığına oldukça yakındır ve ışığı da yansıtır. Dayanıklılığının yanı sıra estetik amaç için de fayda sağlamaktadır. Ağızda metal bir tat bırakmayıp aşınma da yapmamaktadır. Zaman içerisinde renk değişikliğine sebep olmamakla birlikte, aynı zamanda vücuda da bir zarar vermez.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!