Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), ekiplerinden bir grubun Gazze'nin güneyine zorunlu geçişi sırasında İsrail saldırısına uğraması sonucu görevlilerinden birinin yakınının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı, 18 Kasım 2023 tarihinde, Gazze'nin merkezinde bulunan Şifa Hastanesi yakınında bulunan MSF tesislerinde ekiplerinin bir hafta boyunca mahsur kalmasının ardından gerçekleşti. 137 kişilik bir örgüte bağlı görevliler ve ailelerinin oluşturduğu konvoy, İsrail güçlerinin kendilerine Salahaddin Caddesi güzergahını kullanmalarını belirtmesi üzerine yola çıktı. Ancak, konvoy, yolda İsrail saldırısına maruz kaldı.İsrail, Doktorlar Konvoyuna Saldırdı, 1 Ölü (1)Saldırı sırasında, konvoyda bulunan ve MSF çalışanı olan bir kişinin yakını hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı.

MSF, saldırıyı "kasıtlı" olarak nitelendirdi ve en ağır ifadelerle kınadı.

Açıklamada, "Gazze'de aralarında kendi görevlilerimizden 100'den fazla kişinin de bulunduğu binlerce sivil ölüm tehlikesi altında." ifadelerine yer verildi.

Saldırı, uluslararası toplumdan da tepki çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stéphane Dujarric, saldırıyı "son derece endişe verici" olarak nitelendirdi ve "sivillerin güvenliğini sağlamaya yönelik tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi" çağrısında bulundu.

Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü Çin Çongçing'de Şiddetli Yağış: 6 Ölü

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de saldırıyı "şiddetli bir şekilde" kınadı ve "sivillerin korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması" çağrısında bulundu.İsrail, Doktorlar Konvoyuna Saldırdı, 1 Ölü (2)Türkiye Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı "şiddetli bir şekilde" kınadı ve "sivillerin korunması için gerekli tüm önlemlerin alınması" çağrısında bulundu.

Sınır Tanımayan Doktorlar, dünyanın en tehlikeli bölgelerinde insani yardım çalışmalarını yürüten bir uluslararası kuruluştur.

Editör: Kader GÜL