Özellikle 50 yaş altı erkeklerin cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Eski Şehir'e gitmelerine izin verilmediği ifade ediliyor. Kimlik kontrolleri yapılıyor ve uzun kuyruklar oluşuyor. Ayrıca, Eski Şehir'deki İsrail güvenlik güçlerinin sayısının artırıldığı da bildiriliyor.

Filistinlilerin bu duruma karşı tepkilerini dile getiren ifadeler de bulunuyor. Örneğin, 65 yaşında bir İsrail vatandaşı Filistinli, Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmediğini belirtiyor. Ayrıca, Fatma Ebu Salim isimli bir şahıs da her cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldığını ve engellemelere rağmen geleceğini ifade ediyor.

Brezilya’yı Sel Vurdu: 8 Ölü, Çok Sayı da Kayıp Var Brezilya’yı Sel Vurdu: 8 Ölü, Çok Sayı da Kayıp Var

Haber, ayrıca 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı saldırılardan da bahsediyor. Bu saldırılar sonucunda Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldığı ve çatışmalarda birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.İsrail Polisi, Mescid-i Aksa'ya Girişi Sınırlıyor Filistinlilerin Cuma Namazı Engeli (2)İsrail-Filistin çatışmasının sonuçları hakkında bilgi veriliyor. Gazze'deki saldırılarda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısı veriliyor.İsrail Polisi, Mescid-i Aksa'ya Girişi Sınırlıyor Filistinlilerin Cuma Namazı Engeli
İsrail-Filistin çatışmasının son dönemdeki gelişmelerine dair bilgi veriyor ve bu olayların taraflar arasında gerilim yaratmış olduğunu gösteriyor.