Özellikle Pendik ilçesinde yoğun yağışlar nedeniyle birçok bölge su altında kalmış durumda. Ayrıca, Meteoroloji İstanbul'da sel riskine karşı birçok ilçeyi uyararak hafta sonu için yeni uyarılar yayınladı.

Hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batısı, Antalya'nın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava tahmin ediliyor.İstanbul Sular Altında! Meteoroloji Uyarılarına Dikkat (1)Özellikle Balıkesir, Bursa'nın kuzey kesimleri, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Batı kesimlerde yağışlarla birlikte sıcaklıklar 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Pendik ilçesindeki şiddetli yağışlar nedeniyle birçok yolun sular altında kaldığı ve sürücülerin zor anlar yaşadığı bildiriliyor. İstanbul'da yağışların pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca, Meteoroloji Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarıda bulunmuş durumda.

Hava durumu raporuna göre, Türkiye genelindeki bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir:

Ehliyet Sınıfları Kaç Derece? Ehliyet Sınıfları Kaç Derece?

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 derece.
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 24 derece.
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26 derece.
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31 derece.
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30 derece.
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 derece.
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26 derece.
Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 23 derece.
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 33 derece.

Editör: Egemen KEYDAL