Küresel ısınmanın etkisiyle İstanbul'da beklenmeyen bir durum ortaya çıkıyor. Meteoroloji mühendisi Güven Özdemir'in verdiği tarihle birlikte İstanbul'a kutup soğukları iniyor. İşte detaylar ve hava durumu tahminleri:

Kasım ayında sıcaklıklar normallerin üzerinde seyrederken, kısa süreli kar yağışı yaşanan İstanbul'da kış henüz kendini göstermedi. Ancak, Güven Özdemir'in uyarısına göre, Salı günü kutuplardan gelen soğuk hava dalgası İstanbul'u etkisi altına alacak.

Meteoroloji Uzmanından İstanbul'a Kar Yağışı Tahmini

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve meteoroloji mühendisi Güven Özdemir, kentte uzun zamandır etkili kar yağışının olmadığını belirtiyor. Özellikle Pendik, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Kartal, Silivri, Çatalca, Başakşehir gibi bölgelerin yüksek kesimlerinde etkili olan kasım karının ardından, yeni bir soğuk hava dalgası İstanbul'u bekliyor.

İstanbul'un Hava Durumu: Soğuk ve Kar Yağışı Bekleniyor

Güven Özdemir, Salı gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve akşam saatlerinde Trakya'dan başlayarak kar yağışının görüleceğini bildiriyor. Sıcaklıkların 10 derecenin altına düşmesiyle birlikte, İstanbul'da Salı akşamı itibarıyla kar yağışı bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde ve sahil bölgelerinde kısa aralıklarla devam edecek olan yağış, İstanbul'un günlük yaşamını etkileyecek.

İstanbul'da Engelliler İçin Yeni Düzenlemeler İstanbul'da Engelliler İçin Yeni Düzenlemeler

İkinci Soğuk Hava Dalgası ve Ocak Ayı Tahminleri

Özdemir, sadece Salı günüyle sınırlı kalmayacağını belirtiyor. İkinci bir soğuk hava dalgasının da İstanbul'u etkileyeceği ve Ocak ayının ikinci yarısında güçlü bir sistemin gelmesinin yüksek olasılık taşıdığını söylüyor. Modellere göre, bu dönemdeki kar yağışının daha kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'u bekleyen bu karlı günlerde güvenli ve sıcak kalın!

Editör: Kader GÜL