1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. İşte İstanbul çevresi gezilecek yerler. 50 yer var!

İşte İstanbul çevresi gezilecek yerler. 50 yer var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte İstanbul çevresi gezilecek yerler. 50 yer var!
İstanbul çevresi gezilecek yerleri listeledik. 3 saatten az süreyle gidilen o listede Hobbit evleri, kanyon, şelale, mağara, yayla, göl, longoz, piknik yeri, rafting ve paraşüt yeri, tabiat parkı, antik kent, turistik kasaba, kaplıca ve daha fazlası var…

İstanbulluların dikkatine! Bayram tatilinizi yolda harcamayın! Sizler için İstanbul çevresi gezilecek yerler listesi yaptık. 3 saatten az süre ile gidilecek o listede Hobbit evleri, kanyon, şelale, mağara, yayla, göller, longoz, piknik alanları, rafting, lagün, tabiat parkı, antik kent, turistik kasabalar, manastır, cam teras, tarihi köprü, kaplıca, paraşüt etkinliği bulunuyor. Üstelik listede 50 yer var! İşte o liste:

İstanbul çevresi gezilecek yerler listesi
1. Ormanya Hobbit evleri
2. Ballıkayalar Kanyonu
3. Beşkayalar Tabiat Parkı
4. Kuzuyaylası Tabiat Parkı
5. Serindere Kanyonu
6. Ayrı Gezegen Cam Terası
7. Nüzhetiye Şelalesi
8. Darıca Hobbit Köyü
9. Maşukiye Şelalesi
10. İnönü Yaylası
11. Acarlar Longozu
12. Babalı Köyü
13. Karakaya Piknik Alanı
14. Çenedağ Şelalesi
15. Sapanca Gölü
16. Taraklı
17. Maden Deresi
18. Poyrazlar Gölü
19. Su Düşen Şelaleleri
20. Akgöl
21. İstanbuldere
22. Karagöl Yaylası Sakarya
23. Kuzuluk Kaplıcaları
24. Soğucak Yaylası
25. Acelle Yaylası
26. Çamlıca Gölü
27. Sultanpınar Yaylası
28. Mecidiye Şelalesi
29. Dipsiz Göl
30. Erikli Yaylası
31. Erikli Şelalesi
32. Üvezpınar
33. Hersek Lagünü
34. Karaca Arboretumu
35. Armutlu Kaplıcaları
36. Kanara Kanyonu
37. Aya Nikola Manastırı
38. Kazandere
39. Çamlıköy Tabiat Parkı
40. İznik
41. Kocasu Şelalesi
42. Tacir Kanyonu
43. Prusias ad Hypium Antik Kenti
44. Melen Çayı Rafting
45. Yanasu Mağarası
46. Uçmakdere
47. Eskihisar Kalesi
48. Hereke Kalesi.
49. Ceneviz Kalesi Akçakoca
50. Justinianus Köprüsü

Bayramda İstanbul çevresi gezilecek yerler listesi detayları:

1. Ormanya Hobbit evleri
Ormanya Hobbit evleri İstanbul’a 1 saat uzaklıkta gezilecek yerler arasında bulunması sebebiyle ilgi çekiyor! İstanbul’a olan yakınlığıyla cazibe merkezi olan Ormanya Hobbit Evleri ziyaretçilerini bekliyor. Hobbit evleri, Yüzüklerin ‘Efendisi’ndeki Shire kasabası evlerinin birer benzeridir.

Ormanya Hobbit evleri Kocaeli Kartepe’de, Sapanca Gölü’nün batı kısmında yer alır. Bölgeye giriş saatleri ise yaz ve kış döneminde farklı oluyor. Sabah 09:00’da açılan Ormanya, bahar akşamları 18:00’de, kış akşamları 17:00’de yaz akşamları 20:00’de kapanıyor.

Ormanya Hobbit Evleri detayları için tıklayınız:

İstanbul’a 1 saat uzaklıktaki Ormanya Hobbit evleri ziyaretçilerini bekliyor…İstanbul’a 1 saat uzaklıktaki Ormanya Hobbit evleri ziyaretçilerini bekliyor…
 
2. Ballıkayalar Kanyonu

İstanbul’a 50 km, Gebze’ye 10 km uzaklıktadır. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında bulunan Ballıkayalar Kanyonu Kocaeli’nin Gebze ilçesi Tavşanlı köyü yakınlarında kayalık kanyon vadidir. Tabiat parkı statüsündedir.

Türkiye’de kaya tırmanışı sporunun başladığı yerdir. Tırmanışçılar dışında Kocaeli’de gezilecek yerler arasında olan Ballıkayalar piknikçilerin de rağbet ettiği bir parktır.

Ballıkayalar Kanyonu detayları için tıklayınız:

İstanbul’a çok yakın! İşte o kanyon…İstanbul’a çok yakın! İşte o kanyon…
 
3. Beşkayalar Tabiat Parkı

İstanbul’dan 2,5 saatte varılır. Oldukça geniş bir alana sahip olan Beşkayalar Tabiat Parkı’nda hem profesyonel hem de amatör yürüyüş meraklıları için irili ufaklı, doğası zengin ve keyifli pek çok yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

Beşkayalar Tabiat Parkı’nda, doğa yürüyüşleri kadar yaygın olmamakla beraber, Serindere Vadisi’ndeki dik kayalık yamaçlarda zaman zaman kaya tırmanışları da yapılmaktadır. Beşkayalar’da görülen Rasimin Kaya, Hasbahçe kayaları ve Menekşe Yaylası kaya tırmanışı için uygun, keşfedilmemiş ve bakir alanlardır.

Beşkayalar Tabiat Parkı ve çevresinde birden çok kamp alanı bulunmaktadır. Dağ evleri, bungalovlar, oteller ve kamp alanları konaklama seçenekleridir.

Beşkayalar Tabiat Parkı detayları için tıklayınız:

İstanbul’a 1,5 saat! İşte Beşkayalar Tabiat Parkı hakkında bilmeniz gerekenler…İstanbul’a 1,5 saat! İşte Beşkayalar Tabiat Parkı hakkında bilmeniz gerekenler…
 
 4. Kuzuyaylası Tabiat Parkı
İstanbul’dan 2 saatte varılıyor. Kuzuyayla Tabiat Parkı, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi sınırlarında bulunan tabiat parkıdır. 2011 yılında park ilan edilen saha zengin bir bitki örtüsüne ve Sapanca Gölü manzarasına sahiptir. Park alanında hakim türler kayın ağacı ve ormangülüdür. Kestane, gürgen, meşe, yer yer sarıçam ve karaçam bulunur. Bölgede kamp, piknik ve mangal yapılabiliyor
 
5. Serindere Kanyon

İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Serindere Kanyonu’nun ziyaret saatleri yoktur. İsteyen herkes istedikleri gün ve saatte kanyonu ziyaret edebilirler. Yükseklikleri 10 ile 20 metre arasında değişen 6 adet şelalesi bulunan Serindere Kanyonu, Kocaeli’nin ve bölgenin en zorlu kanyonudur. İzmit’e 26 kilometre uzaklıkta bulunan Serindere, son yıllarda özellikle günübirlik gelen doğaseverlerin ve yürüyüş gruplarının ziyaret ettiği yerlerin başında gelmektedir.

Havuz şeklinde pek çok göletin yer aldığı Serindere Kanyonu iyi seviyede eğitim almış grupların geçebileceği bir rotadır. Her mevsimde farklı bir güzellik barındıran Serindere bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve gürül gürül akan soğuk suyuyla doğa yürüyüşü yapmayı ve kamp kurmayı sevenlerin sık sık ziyaret ettiği bir yerdir.

Yer yer genişliği 3 metreye kadar düşen bu güç parkuru tamamlamak saatler alabilmektedir. Kanyonda rahat gezmek, taşlarda rahat yürümek ve çamurlu suyun kayganlaştırdığı kayalardan kaymamak için sağlam ve altı sert deniz ayakkabıları gerekmektedir. Eşyalarınızı su geçirmez bir çanta içerisinde taşımalısınız. Bölgede alabalık tesisi ve restoran vardır.

 
6. Ayrı Gezegen Cam Terası
Panoramik orman manzarası ile adeta yemyeşil bir tablonun içindeymiş gibi hissettiren Ayrı Gezegen Cam Teras Türkiye’nin en geniş cam terası olarak biliniyor. Burası aynı zamanda bir eğlence merkezi. Zipline ile adrenalinizi yükseltebilir, ATV ile doğa keşfine çıkabilirsiniz.

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta olan Ayrı Gezegen Cam Teras haftanın her günü 09.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Ayrı Gezegen Cam Terası detayları için tıklayınız:

İstanbul’a çok yakın! İşte Ayrı Gezegen Cam Teras’ı…İstanbul’a çok yakın! İşte Ayrı Gezegen Cam Teras’ı…
 
 7. Nüzhetiye Şelalesi
İstanbul’a 1,5 saatlik bir mesafede bulunan Nüshetiye Şelalesi trekking yapanların ve doğa severlerin ilgisini çekiyor! Şelale kamp için uygundur. Yakınlarda kamp yapma yerleri de bulunmaktadır. Bölgede alabalık tesisi de var.

Nüzhetiye Şelalesi detayları için tıklayınız:

İstanbul’a 1,5 saat mesafede! İşte trekking yapanların vazgeçilmezi Nüzhetiye Şelalesiİstanbul’a 1,5 saat mesafede! İşte trekking yapanların vazgeçilmezi Nüzhetiye Şelalesi
 
 8. Darıca Hobbit Köyü
İstanbul’a yarım saat! Hobbit Köyü Yüzüklerin Efendisi hayranlarının ilgisini çekiyor. Giriş ücretsiz. İçerisinde 15 adet Hobbit Evi mevcut. Birden fazla oyun parkı mevcuttur. İstanbul’a çok yakın ailecek gidilecek parklardan birine sahiptir. Bölgede restoran, hayvanat bahçesi, kafe, halk plajı da bulunmaktadır. İki aktarma ile gidebilirsiniz!

Darıca Hobbit Köyü detayları için tıklayınız:

İki aktarma ile Hobbit Köyü’ne gitmek mümkün! Nasıl mı? İşte yanıtı…İki aktarma ile Hobbit Köyü’ne gitmek mümkün! Nasıl mı? İşte yanıtı…
 
 9. Maşukiye Şelalesi
İstanbul’dan 2 saatte varılır. Şelaleye giriş ücretsizdir. Bölgede mesire alanı, hayvanat bahçesi, karavan ve çadır kampı, yürüyüş parkuru da mevcuttur.
10. İnönü Yaylası
İnönü Yaylası’na İstanbul’dan 2,5 saatte varılır. Yaklaşık 1,5km uzunluğu ile kamp severler için geniş bir alan sunuyor. Bölgede herhangi bir işletme yok, tuvalet de yok. Gündüz vakti aile pikniği için gayet uygun bir ortam var. Çocuklu aileler, çiftler gelip vakit geçirebiliyorlar. Bölgede ateş yakmak da mümkün, odun için ormanda yeteri kadar kaynak bulabilirsiniz.

İnönü Yaylası’na ulaşmak için önce Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki Tepecik Köyü’ne ulaşmanız gerekiyor. Yayla, Başiskele’nin en güney noktasında, Sakarya’nın Pamukova ilçesine çok yakın. Bölgede ATV faaliyetleri de yaygın.

11. Acarlar Longozu

Acarlar Longozu İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Bölgede kamp alanı da mevcuttur. Ancak temel malzemeleri kendiniz götürmeniz gerekmektedir.

Bölgede kafeterya da mevcuttur, yiyecek ihtiyacınızı oradan karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda tuvalet de bulunmaktadır. Girişler ücretlidir.
Longozun içindeki Ormantik Park’ın, suyun kenarında bulunan bungalovları var. Burada konaklama yapılabilir. Aynı zamanda piknikçiler için suyu manzaralı tahta terasları var. Buraya mangal ya da çay servisi alınabilir.

Acarlar Longozu detayları için tıklayınız:

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta gizli cennet! İşte Acarlar Longozuİstanbul’a 2 saat uzaklıkta gizli cennet! İşte Acarlar Longozu
 
12. Babalı Köyü
Babalı Köyü İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Babalı Köyü; Karadeniz’in temiz ve masmavi suyu ve doğası ile görebileceğiniz en güzel yerlerden. Kandıra ilçesine en uzak sahil şeridine sahip olan köy sessiz ve sakin bir tatil bölgesi. Aileniz ve sevdikleriniz ile şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kendinize vakit ayırmak isterseniz Babalı Köyü tam aradığınız yer. Her ne kadar merkeze uzak olduğu düşünülse de denizin temiz suyu ve havası için buraya gelmenize değiyor. Zaman zaman Babalı sahillerinde yunuslar ile karşılaşabilirsiniz.
13. Karakaya Piknik Alanı
Karakaya Piknik Alanı’na İstanbul’dan 2 saatte varılır. Karakaya Piknik Alanı, dere kenarında sıralana ahşap çardakları, kır bahçeleri, yürüyüş parkurları ve mangal yapabileceğiniz mesire alanlarıyla tertemiz havada dinlendirici bir gün sunuyor. Seyir teraslarından harika fotoğraflar çekebileceğiniz Karakaya Piknik Alanı’nda zipline ve paintball gibi etkinlikler de bulabilir, bölgeyi ATV veya bisiklet gezileriyle de keşfe çıkabilirsiniz. Piknik alanına Kocaeli’nden 20 dakikalık bir yolculukla ulaşmanız mümkün.
14. Çenedağ Şelalesi
Çenedağ Şelalesi İstanbul’a 1 saat 45 dakika mesafededir. Bölgede düzenlenen rehberli doğa yürüyüşlerinin önemli bir parçası haline gelen şelalenin çevresi ise dağ bisiklet parkurları, iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları, kaya tırmanma ve kamp alanlarıyla popüler doğa sporu merkezlerinden biri.

Yemyeşil doğal güzellikler içinden dökülen bembeyaz sularıyla doğa fotoğrafçılarının da en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Çenedağ Şelalesi’nin buz gibi kaya göletlerinde serinleyebilir ve şelale çevredeki gizli mağaraları gezebilirsiniz.

15. Sapanca Gölü
Sapanca Gölü’ne İstanbul’dan 2 saatte varılır. Sapanca Gölü’nde mangal ve piknik yapılabilir. Ayrıca göl kenarında kafe ve restoranlar vardır. Gölün kenarına yürüyüş yolu da yapılmıştır. Sapanca Gölü’nde konaklama için uygun oteller ve bungalovlar bulunmaktadır. Sapanca Gölü’nde uygun kamp yerleri bulunmaktadır.

Arifiye, Sapanca, Serdivan ve Kartepe ilçelerinin sınırları içerisindedir. Sapanca Gölü, Doğu Marmara Bölgesi’nde, Sakarya il merkezinin 12 km batısında, İzmit ilçesinin ise 27 km doğusundaki tektonik kökenli bir tatlı su gölüdür.

Sapanca Gölü detayları için tıklayınız:

İstanbul’a 1,5 saat uzaklıkta Sapanca Gölü hafta sonu ziyaretçilerini bekliyor…İstanbul’a 1,5 saat uzaklıkta Sapanca Gölü hafta sonu ziyaretçilerini bekliyor…
 
16. Taraklı
Taraklı’ya İstanbul’dan 2 saat 40 dakikada varılır. Taraklı, Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dahil olan sayılı ilçelerden birisidir.

Özellikle kent dokusu ve cumbalı, 2-3 katlı tarihî evleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Doğası, temiz ve huzurlu havası ile özellikle İstanbul’dan bunalıp küçük bir kaçamak yapmak isteyenler için oldukça popüler bir duraktır. İlçe yaklaşık 6.870 binlik bir nüfusa sahiptir.

Taraklı yöresel yemeklerinin başında uhut tatlısı, köpük helva, nohutlu et yemeği, keşkek, yaprak dolması gibi lezzetli tarifler geliyor. Mutlaka denemelisiniz. Daha Taraklı’ya varmadan yol üzerindeki lokantalarda keşkek ve bazı yöre lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Bölgede konaklarda kalınabiliyor.
17. Maden Deresi
Maden Deresi İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Giriş ücretlidir. Bölgeye İstanbul veya Sakarya tarafından gelmek isteyen ziyaretçiler Karasu ilçe merkezine geçtikten yaklaşık 6 km sonra D010 karayolu üzerinde bulunan döner kavşaktan sağa dönerek tesislerin bulunduğu yola girebilirler. Bu kavşakta Maden Deresi tabelası bulunmaktadır.

18. Poyrazlar Gölü
Poyrazlar Gölü İstanbul’a 1,5 saat uzaklıktadır. Tesis bulunmaktadır. İçme suyu bulunuyor, ayrıca yer ateşi yakmak ve çadır veya karavan kamp yapmak serbest.

Poyrazlar Gölü ve çevresi el değmemiş doğasıyla kendisine aşık etmektedir. Çok sayıda misafirin ziyaret ettiği, Tabiat Parkında doğa yürüyüşü, piknik, fotoğrafçılık, spor aktiviteler ve yaban hayatı gözlemciliği gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. 

19. Su Düşen Şelaleleri
Su Düşen Şelaleleri İstanbul’a 2 saat mesafede, Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunur. Bölgede tesis var, tuvalet bulunur. Şelalede yüzenler var. Şelale yakınlarında kafe ve restoran bulunur. Bungalov evlerde konaklama yapılabilir.

 
20. Akgöl

Akgöl İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Bölgede çay bahçesi vardır. Kamp yapılabilir. Akgöl, Sakarya’da Karasu ve Ferizli ilçeleri arasında, tatlı sulu alüvyal set gölüdür. Gölün 1 km kadar yakınından geçen Sakarya nehrinin biriktirdiği alüvyonların etkisiyle oluşmuştur. Ferizli’ye bağlı Gölkent Mahallesi üzerinden Sakarya merkeze uzaklığı 38 km’dir.
21. İstanbuldere

İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Sapanca’da bulunan İstanbuldere Köyü, Marmara Bölgesinin en güzel yerlerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Şehirden uzaklaşıp kendisini doğanın kollarına atmak isteyenler için burası son derece güzel yerlerden bir tanesi.

Buraya gelenler son derece güzel bir şelale ile karşılaşıyorlar. Bu şelale ve hemen yanında akan derenin birleştiği noktada ise insanlar oturarak bu güzelliğin tadını çıkartıyorlar.
22. Karagöl Yaylası Sakarya
Karagöl Yaylası İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Etrafı tamamen çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları ile kaplı olan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindeki alanıyla, bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla doğal bir tedavi merkezidir. Yakınlarında konaklamak için yayla evi ve kamp alanı bulunmaktadır.

 
23. Kuzuluk Kaplıcaları
Kuzuluk Kaplıcaları İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Kaplıcalar tepeden tırnağa neredeyse her soruna çözüm olarak bilinir. Kuzuluk Kaplıcaları faydaları arasında ilk sırada astım, bronşit ve alerjik üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelmesini sayabiliriz. Kaplıca ayrıca egzama, akne gibi cilt hastalıklarına da şifa olur.
24. Soğucak Yaylası

Soğucak Yaylası İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan Soğucak Yaylası, şehrin en popüler yaylalarından biridir. Sapanca ilçe merkezine 17 kilometre kadar uzakta bulunan Soğucak, dört mevsim turist ağırlayan bir yerdir. Bölgede şenlikler de düzenlenmekte.

25. Acelle Yaylası
Acelle Yaylası İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Acelle Yaylası’nda kamp yapılabilir. WC bulunur ancak market ihtiyaçları yaylaya gelmeden önce alınması gerekir. Ayrıca yaylada mescit, piknik masaları, çeşme de mevcuttur. Yaylanın yürüyüş alanları da uygundur. Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan Acelle Yaylası geniş yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşan bir bitki örtüsüne sahiptir. Ayrıca orman içlerinde orman gülü ve şimşirden oluşan bodur ağaçlarda mevcuttur. Kanlıca, kuzugöbeği gibi yer mantarları ve ağaç mantarları bulunur.

Acelle Yaylası detayları için tıklayınız:

İstanbul’a yakın Acelle Yaylası şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin tercihiİstanbul’a yakın Acelle Yaylası şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin tercihi
 
 26. Çamlıca Gölü
Çamlıca Gölü İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Çamlıca gölü, Keremali Dağları’ nın 1543 metre yüksekliğinde bulunan ve yaklaşık 60 bin metre kare alana sahip bir göldür. Kamp çadırı için müsaittir. Yaylada çeşme bulunur. Sakarya’nın Hendek ilçesindedir.

27. Sultanpınar Yaylası

Sultanpınar Yaylası İstanbul’a 2,5 saat mesafededir. Sultanpınar Yaylası Adapazarı Akyazı üzerinden ulaşılan bir yayladır. Yayla 1200 metre yüksekliktedir. Çevresinde de bolca bulunan yaylalarla birlikte bir plato görünümündedir. Yaylanın alt sınırlarında karışık orman, üst sınırlarda ise köknar ormanı bulunmaktadır. Sultanpınar Yaylası orman ile çevrili geniş ve düzlük bir alanda olup oldukça yeşil ve huzur verici bir ortam sunmaktadır. Kamp yapılabilir.

28. Mecidiye Şelalesi
Mecidiye Şelalesi İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Burada piknik, mangal yapabilir, termosunuzla çay içebilir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte bu muhteşem doğanın içinde kartpostallık fotoğraflar çekinebilir tatilinizden kalma unutulmaz izler bırakabilirsiniz. Sakarya’da bulunur.
29. Dipsiz Göl

Dipsiz Göl İstanbul’a 2 saat mesafede bulunur. Yalova’dadır. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü, Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırlarında yer alan Çınarcık İlçesi, Teşvikiye beldesi, Erikli Yaylası’nda yer almaktadır. Yalova istikametinden gelecek kullanıcılar, Çınarcık, Teşvikiye güzergahını takip ederek, Armutlu, Gemlik; Bursa istikametinden gelecek olan kullanıcılar yolu asfaltlanmış olan Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece Yaylası istikametinden kent ormanına ulaşabilirler. Kent ormanından 2,5 kilometre mesafede 530 metre rakımda bulunan büyük dipsiz göl ve bu gölden 1,5 kilometre mesafede 570 metre rakımda olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan zengin orman florası ve yaban hayatı yönünden yedi göller bölgesindeki güzellikleri aratmayacak niteliktedir.
30. Erikli Yaylası
İstanbul çevresi gezilecek yerler içerisinde olan Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı olan Teşvikiye Köyü’nün 6 km yukarısında bulunuyor. Doğaseverlerin yaz-kış uğradığı Erikli Yaylası’nın denizden yüksekliği tam 600 metre. Kestane, karaağaç, ıhlamur, köknar ve elma ağaçlarının çevrelediği bir yürüyüş parkuruna sahip Erikli Yaylası. Bu yürüyüş parkurunun en önemli özelliği ise içerisine gizlenmiş pek çok şelale barındırıyor olması. Erikli Deresi’ni takiben yürümeye başladığınızda, doğanın içine gizlenmiş bu harika şelaleleri keşfedilmeniz mümkün.
 31. Erikli Şelalesi
Erikli Şelalesi İstanbul’a 2 saat mesafededir. Çadır kampı yapmayı düşünenler bünyesinde çadır alanı için özel işletmesi bulunduğu için Erikli Şelalesi’nde kamp yapmak mümkün! Otoparkı, WC ve kafeterya da bulunmaktadır.

Erikli Şelalesi hakkında detaylı bilgi için:

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta gezilecek yerler arasında bulunan Erikli Şelalesiİstanbul’a 2 saat uzaklıkta gezilecek yerler arasında bulunan Erikli Şelalesi
 
32. Üvezpınar
İstanbul’a 2 saat uzaklıkta Yalova’da bulunur. Yalova’nın kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesinin 11 km yukarısında yer alan Üvezpınar, yemyeşil bitki örtüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Samanlı Dağları’nın eteğinde, muhteşem bir panoramik manzaraya sahip olan Üvezpınar, doğal güzellikleri ile huzuru arayanların yegane adreslerinden biri. Üvezpınar’ın görülmeye değer güzelliklerinden biri ise hiç şüphesiz 6 km uzaklıkta bulunan Sudüşen Şelalesi. Yeşilin onlarca tonunu bir arada bulabileceğiniz Sudüşen Şelalesi’nde piknik yapabilir veya yüzme keyfi yaşayabilirsiniz.

33. Hersek Lagünü
Hersek Lagünü Yalova’da bulunur. İstanbul’dan 1 saatte varılır. Hersek Gölü nerede?
Hersek Lagünü, Marmara Denizi güney kıyılarında, az sayıdaki lagün(deniz gölü) sisteminden biridir. Yalova ili Altınova İlçesi sınırları içerisinde bulunan lagünün yüzey alanı 152 hektardır. Hersek Lagünü’nün de yer aldığı Altınova İlçesi, Yalakdere’nin taşıdığı alüvyonların Marmara Denizi’ni doldurmasıyla oluşmuştur.

34. Karaca Arboretumu
Karaca Arboretumu İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Karaca Arboretumu Türkiye’nin ilk özel arboretumudur. Ağaç müzesi olarak da bilinir. Karaca Arboretumu pazartesi günü hariç her gün açıktır. Çalışma saatleri ise 10:00 – 16:30’dur.

Karaca Arboretumu detayları için:

Bahar geliyor, Karaca Arboretumu ziyaret dönemi açılıyor! İşte İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bulunan Yalova’daki o cennet…Bahar geliyor, Karaca Arboretumu ziyaret dönemi açılıyor! İşte İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bulunan Yalova’daki o cennet…
 
35. Armutlu Kaplıcaları

Armutlu Kaplıcaları İstanbul’a 2,5 saat mesafededir. Turizm yönünden en çok kaplıcaları ile popüler olan ilçede, mutlaka gezip görmeniz gereken yerler bulunmaktadır. Özellikle sunduğu doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile sınırsız bir değere sahiptir. Armutlu gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında şifalı suyu ile ünlü Armutlu Kaplıcaları gelmektedir.
36. Kanara Kanyonu

Kanara Kanyonu İstanbul’a 2 saat uzaklıktadır. Tekirdağ İli, Saray İlçesi Galata Deresi’nin yakınlarında bulunan Kanara Kanyonu yamaçlarında genel olarak meşe, gürgen, yabani kızılcık ağaçları yer alır. Vadi yamacında bulunan doğal kaya sığınakları tarih öncesi çağlarda yerleşme yeri, tarih çağlarında kaya mezarı olarak kullanılmıştır.
37. Aya Nikola Manastırı
Aya Nikola Manastırı tercih edeceğiniz yola göre İstanbul’dan 2,5 saat – 3 saat uzaklıktadır. Kırklareli’nin Vize ilçesinin Kıyıköy Kasabası Papuçdere yolu üzerinde güney yamaçta, kasabaya 700 metre mesafededir. Bizans Dönemi kaya manastırlarının en iyi örneklerindendir. Zemin katta kilise, daha aşağıda ayazma, üst bölümde ise keşişlere mahsus bölümler bulunmaktadır.

Aya Nikola Manastırı detayları için tıklayınız:

Kimsenin duymadığı İstanbul’a 3 saat uzaklıktaki o manastır!Kimsenin duymadığı İstanbul’a 3 saat uzaklıktaki o manastır!
 
38. Kazandere
Kazandere İstanbul’a 2,5 saat mesafededir. Kazandere, Kıyıköy kasabasının iki yanında yer alan akarsulardan biri. Biri Kazandere, diğeri ise Pabuçdere olarak isimlendirilen bu iki derenin denize ulaştığı noktadan itibaren önemli bir kısım birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış. Hem Pabuçdere’nin hem Kazandere’nin denize ulaştığı noktada iki ayrı plaj bulunuyor. Her iki plaj da, yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Kazandere, Kıyıköy’ün güney koyunda akıyor. Birinci derece doğal sit alanı olarak tescilli olan Kazandere’de, alabalık, sazan ve kefal gibi tatlı su balıkları avlanabiliyor. Kırklareli’dedir.
39. Çamlıköy Tabiat Parkı
Çamlıköy Tabiat Parkı İstanbul’a 2,5 saatlik uzaklıktadır. Kastro yeşilin mavi ile buluştuğu Istrancalar bölgesinde yer alır. Alan; Marmara Denizi kenarındaki Tekirdağ ilinin Karadeniz kıyısındaki hududunu oluşturmakta ve halihazırdaki mesire yerinin bulunduğu koy ile birlikte yapraklı ormanlar ve zengin bitki örtüsüyle eşsiz bir doğal güzellik sunmaktadır. Alan içerisindeki Bahçedere’nin denizden itibaren 2 kilometrelik kısmında kayık ile gezinti yapılabilmektedir. 
40. İznik
İznik İstanbul’a 2 saattir. Gölün içindeki batık şehir ile, surları ile, meşhur İznik çinileri ile bezeli Yeşil Camii ile, Hristiyanlık için çok önemli bir yere sahip Ayasofya’sı ile, Dikilitaş obelisk ile, zeytiniyle, gölüyle İznik; eski adıyla Nicea, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğası, mikrokliması ile eşi benzeri olmayan bir yerdir.

27 Kasım 2021 tarihinde İtalya’da düzenlenen toplantı sonucunda İstanbul çevresi gezilecek yerler arasında olan İznik’in Uluslararası Sakin Şehirler Ağı Cittaslow üyeliği ilan edildi. Anadolu’daki ilk Türk başkentidir. Aynı zamanda Roma, Selçuklu, Bizans ve Osmanlı’nın bir zamanlar yerleşiminin olduğu ve Vatikan’ın kutsal kabul ettiği bölgelerden biridir. El sanatı ve sanatçıları ile de çok değerli olan İznik, çini konusunda en ileri gelen yerlerden birdir. 

41. Kocasu Şelalesi

Kocasu Şelalesi İstanbul’a 2 saat mesafededir. Şelale, Bursa’nın İznik ilçesinde bulunur. Sarıağıl köyünden varılabilir. Böglede tesis mevcuttur.

42. Tacir Kanyonu
Tacir Kanyonu İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Kanyon içinde bir süre suya girmeden yürümeniz mümkün olsa da, su içinde yürüyüş yapabilmek için suya uygun ayakkabılarınızla gelmeniz güzel olur.

Kanyonun uzunluğu 10-15 km ve burada kanyon yürüyüşü yapmak oldukça keyifli. Kanyon, birbirinden güzel onlarca şelaleye de sahiptir. Tacir Kanyonu, Bursa’nın İznik ilçesinde, kuzeyindeki Samanlı Dağları’nda yer alıyor. Kanyona en yakın köy Elbeyli Köyü’nden sonraki Tacir Köyü’dür.
 
43. Prusias ad Hypium Antik Kenti

Prusias ad Hypium Antik Kenti İstanbul’a 2 saat 45 dakika mesafededir. Düzce Konuralp Mahallesi’nde yer alan Prusias ad Hypium Antik Kenti’nin tarihi, MÖ 3’üncü yüzyıla uzanmaktadır. Konuralp ilk olarak tarih sahnesine Hypios adı ile çıkmıştır. Doğudan batıya uzanan, Küçük Melen ve Tabak Çayları yakınında, ovada son bulan bir tepenin üzerine kurulan kasabanın adı Hypios’dan sonra Kieros olarak anılmaya başlamıştır. Mariandynlere ve Herekleia Devleti’ne karşı harekete geçen Bithynler, kralları I. Prusias (dönem MÖ 230-182)’ın eliyle Sangarios’un doğusundaki Kieros’u zaptetmişlerdir. Buraya Bithyn Kolonisi yerleştirerek kısa zamanda eskisine göre daha bayındır hale getiren I. Prusias, şehri bir çok abidelerle süslemiş ve tahkim ettirdikten sonra adını da değiştirmiştir. Böylece Kieros MÖ 2’nci yüzyıl sonlarında tarih sahnesinden çekilmiş, kent de kralın adına izafeten “Prusias” ismini almıştır.
4. Melen Çayı Rafting
Melen Çayı İstanbul’a 2,5 saat mesafededir. Rafting yapanların tercihidir. Melen Çayı’nda 1999 yılından bu yana rafting yapılmaktadır. Düzce Melen Çayı’nda rafting sezonu şubat ayında başlar ekim ayına kadar devam eder.
45. Yanasu Mağarası

Yanasu Mağarası’na İstanbul’dan 2,5 saatte varılabilir. Yanasu Mağarası ya da Yenesu Mağarası olarak bilinen bu doğa harikası; Kırklareli’nin Vize ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısındaki bulunan Baklaya Köyü’nün 2 km doğusunda Kazandere’nin bir kolu olan Yana Dere’nin sağ kenarında bulunmaktadır. Trakya’nın keşfedilen ve kayıtlara geçen üçüncü büyük mağarası olan Yenesu Mağarası sakıt ve dikitlerin her yanı sardığı doğal oluşumlu bir mağaradır. Mağaranın içinde; sarkıt, dikit, sütun duvar damlataşları, damlataş havuzları ve makarnalar ile kaplıdır. Damlataş havuzu veya göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen veya tabanından yükselen bu şekiller mağaraya oldukça özel bir hava kazandırmıştır. Dere yatağından yaklaşık 5 metre yukarıda bulunan mağara Vize – Kıyıköy yolundan 8. km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilir. 

46.Uçmakdere
Uçmakdere İstanbul’a 2,5 saat uzaklıktadır. Marmara’nın Ege’ye döndüğü yerde, mavi bayraklı sularıyla, çam ormanlarının içindeki güzel kuytu Gökçetepe ve eski bir Rum köyü olan Uçmakdere’de yamaç paraşütü, rüzgar sörfü, tüplü dalış gibi etkinlikler düzenlenir. Ayrıca bölgede kamp alanı da mevcuttur. Kamp tercih etmeyenler için bölgede birçok otel ve bungalov ev de bulunmaktadır.

47. Eskihisar Kalesi

Eskihisar Kalesi İstanbul’a sadece 45 dakikalık uzaklıktadır. Dilediğiniz zaman Kale’yi ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir giriş ücreti yoktur.

İstanbul’a 70 km mesafede olan Eskihisar Kalesi ziyarete açık olmadığı için görülmeye değer bir şey olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat Eskihisar Kalesi, denizin hemen yanına kurulduğu için, deniz tarafındaki yürüyüş yollarında kısa bir yürüyüşe çıkabilir, kaleyi bir de ön tarafından inceleyebilirsiniz.

Eskihisar Kalesi, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan tarihi bir yapıdır. İstanbul çevresi gezilecek yerler arasında olan Eskihisar Kalesi eski çağlarda İzmit Körfezi’nin güneyindeki geçişi kontrol altında tutmak ve limanı korumak için Eskihisar Köyünün kuzey doğusunda dik bir tepe üzerine kurulmuştur ve tahminlere göre Eskihisar Kalesi Bizans İmparatorluğu zamanında yapılmıştır.

 48. Hereke Kalesi

Hereke Kalesi İstanbul’ a sadede 1 saat uzaklıktadır. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunur ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilmektedir.

49. Ceneviz Kalesi Akçakoca

Ceneviz Kalesi İstanbul’a 2 saat 45 dakika uzaklıktadır. Ceneviz Kalesi Düzce Akçakoca İlçesinin 2,5 kilometre batısında, iki koy arasında bulunan bir falez üzerinde kurulmuştur. Kalenin güneyinde, doğu ve batı doğrultusunda, surların ortasında yüksek bir kulesi, iç avluda bir de su sarnıcı bulunmaktadır. Kalede kullanılan tuğla ve harç diğer Ceneviz Kalelerinde kullanılan tuğla ve harçla benzerlikler göstermektedir. Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden günümüze kadar gelen Ceneviz Kalesi ve çevresi, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Kararı ile Arkeolojik ve doğal sit alanı olarak tescillenmiş, ‘‘Ceneviz Ticaret Yolu’nda Akdeniz’den Karadeniz’e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri’’ adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne adını yazdırmıştır.

 
50. Justinianus Köprüsü

Justinianus Köprüsü İstanbul’a 2 saat mesafededir. Sapanca Gölü’nün sularını Sakarya Nehri’ne boşaltan Çark Deresi üzerinde yer alan Justinianus Köprüsü Doğu Roma İmparatoru Justinianus (527–565) tarafından başkent Konstaninopolis ile imparatorluğun doğu vilayetleri arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için inşa ettirildi. Neredeyse 430 m uzunluğundaki köprü, dev ölçüleri nedeniyle dönemin yazar ve şairlerin eserlerine konu olmuştu. Justinianus’un Boğaziçi yerine gemiyle Anadolu’dan geçebilmek için kanal projesi planladığı ve köprünün bu projenin bir parçası olduğu iddiası uzmanlar tarafından tartışılmaktadır. Köprü, 2018’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklendi.

 

İşte İstanbul çevresi gezilecek yerler. 50 yer var!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!