İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e defalarca saldıran ve İsveç hükümeti tarafından sınır dışı edilen İslam düşmanı Salwan Momika'nın, iltica ettiği Norveç'te ölü bulunduğu iddia ediliyor. Momika, geçtiğimiz aylarda İsveç ve Danimarka'da çeşitli skandallara imza atmıştı.İsveç'te İslam Düşmanı Momika Ölü Bulundu! (1)

İsveç ve Danimarka'da Skandalların Baş Aktörüydü

Salwan Momika, başkent Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti. Aynı şekilde 20 Temmuz'da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. 24 Ağustos'ta ise yine Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Adalet Bakanlığı'ndan Önemli Duyuru: İsteğe Bağlı Nakil Başvuruları Başladı! Adalet Bakanlığı'ndan Önemli Duyuru: İsteğe Bağlı Nakil Başvuruları Başladı!

3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti. Son olarak 21 Ekim'de Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.İsveç'te İslam Düşmanı Momika Ölü Bulundu!

Danimarka Parlamentosu Kararı

Danimarka Parlamentosu 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti. Bu kararın ardından benzer olayların yaşanmasıyla ilgili endişeler artmıştı.

Salwan Momika'nın ölü bulunduğu iddiası, olayın geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. İsveç ve Danimarka'da yaşanan bu tür provokatif eylemler, toplumda ciddi tepkilere yol açmış ve hükümetleri harekete geçirmiştir.İsveç'te İslam Düşmanı Momika Ölü Bulundu! (3)

Eylemlerin Ardından Alınan Önlemler

İsveç hükümeti, Salwan Momika'nın provokatif eylemlerinden sonra sınır dışı edilmesiyle olaylara müdahale etmiş ve benzer eylemlerin tekrarlanmasını engellemek için çeşitli adımlar atmıştır. Danimarka Parlamentosu'nun aldığı karar da benzer olayların yaşanmasını önlemeye yöneliktir.

İsveç ve Danimarka'da yaşanan bu tür provokatif eylemler, toplumda ciddi tartışmalara neden olmuş ve hükümetleri harekete geçirmiştir. Salwan Momika'nın ölü bulunduğu iddiası, olayın vahametini bir kez daha gözler önüne sermektedir.