İstanbul ve Ankara Seçim İş Birliği Tartışmalarına Meral Akşener'den Sert Cevap

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile İstanbul ve Ankara'da seçim iş birliği görüşmeleri yapıldığı iddialarına karşı çıkarak, "Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı, kabul ediyorum" açıklamasını yaptı.

İyi Parti'de Büyüyen 'İstanbul Krizi'

İstanbul ve Ankara'da CHP ve İyi Parti arasında yürütülen "Arka kapı diplomasisi" iddialarına Meral Akşener'den sert tepki geldi. Akşener, bu tartışmaları bir siyasi partinin iç işlerine karışma olarak niteleyerek, "Şu an itibarıyla bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım, buyursunlar" ifadelerini kullandı.

"Hiçbirinden Haberim Yok"

Akşener, İstanbul ve Ankara'da yapıldığı iddia edilen pazarlıklardan haberi olmadığını belirtti. Kendisinin bilgisi dahilinde kurumsal operasyon yapıldığını dile getiren Akşener, "İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama onlar CHP'den aday olacakmış. Hiçbirinden haberim yok" dedi.

"Herkes Aranıp 'Ayrılın' Deniyor, Niçin?"

Meğer biz onların müstemlekesi olmuşuz kafalarında. Tahammül etmişler bize, işlerine geldiği için tahammül etmişler. Şimdi yine zorlayarak dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Ne Cumhuriyet umurlarında ne Atatürk umurlarında. İlçe başkanlarımız aranıyor, belediye meclis üyelerimiz aranıyor. Herkes aranıyor 'ayrılın' deniyor. Niçin? GİK'in aldığı o kararın ortadan kaldırılması için" diye konuştu.

Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü. Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü.

"Her Yerde Tek Başına Giriyoruz"

İyi Parti'nin yerel seçime ittifaksız girmesi kararı partide istifalara yol açmıştı. Akşener, "Bir el devreye girdi" diyerek istifaları değerlendirdi ve seçimlere tek başına girme kararını vurguladı. "Her yerde tek başına giriyoruz. Ankara'da da tek başına giriyoruz, İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz ve bunun sonuçları olumlusu sizindir. Başarısızlık olduğu takdirde benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim. Sözler veriliyor, insanlar istifa ettiriliyor. Tamam, bu bir savaş ilanıysa benimdir, kabulümdür canla baş üstüne."

Tepkiler: İmamoğlu ve Yavaş'tan Yanıtlar

Akşener'in açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyorlar." dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise Akşener'in "savaş" kelimesinin çok ağır kaçtığını, korkaklıkla suçlanmanın zoruna gittiğini ifade etti.

Editör: Kader GÜL