İzmir’de Dev Boyoz Trendi: 2 Kg’lık Lezzet 600 TL

featured

İzmir’de Boyoz Ustası Burhan Orhan, Dev Boyoz Üretiyor

İzmir’de boyoz ustası Burhan Orhan, şimdiye kadar hazırladığı en büyük boyoz olan 2 kiloluk dev boyozunu piyasaya sürdü. Boyozun dilim ya da kilo olarak satışa sunulduğunu belirten Orhan, fiyatının 600 lira olduğunu açıkladı. “Reçetesine ve lezzetine uygun, usulüne sadık kalarak yaptım” diyen Orhan, İzmirlilerin kahvaltısının vazgeçilmezi olan İzmir boyozunu 25 yıldır ustalıkla hazırladığını belirtti.

İzmir boyozu, 8 Aralık 2017’de tescillenerek koruma altına alınmış ve geleneksel bir lezzet olarak kabul görmüştür. Ustaların ellerinde farklı boyutlarda üretilen boyozlar arasında, Burhan Orhan’ın hazırladığı dev boyoz da dikkat çekiyor. Normal ve ‘cips boyoz’ adını verdiği çeşitlerin ardından dev boyozu piyasaya süren Orhan, bu yeni ürününün ilgi görmeye başladığını belirtiyor.

Burhan Orhan, 25 yıldır boyoz ustalığı yaptığını ve sürekli olarak yeni çeşitler denediğini belirtiyor. 2007 yılında ‘cips boyoz’ adıyla ufak boyozlar hazırlamaya başlayan Orhan, şimdi de 2 kilo ağırlığındaki dev boyozu deneme amaçlı olarak üretmeye karar verdi. Normal standartlardaki bir boyozun 50-60 gram olduğunu belirten Orhan, bu dev boyozunu dilimleyerek ya da kilo olarak satışa çıkardığını ifade etti.

Göz Atın

İzmir’de boyozun çok sevildiğini ve talebinin yüksek olduğunu belirten Orhan, küçük boyozların işçilik açısından uğraştırıcı olduğunu ve bu nedenle cips boyozun fiyatının 10 lira, normal boyozun ise 15 lira olduğunu söyledi. Dev boyozun satış fiyatının ise 600 lira olduğunu ve maliyetinin yaklaşık 400 lira olduğunu belirten Orhan, bu yeni ürünün özellikle boyoz tutkunları tarafından ilgi gördüğünü ifade etti.

Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan, Ticaret Bakanlığı’nın inceleme başlattığı ‘İzmir’de bir seyyar boyoz satıcısının vatandaşa 7 bin TL hesap çıkardığı’ haberlerine de değinen Orhan, bu durumun sektör temsilcilerini üzdüğünü belirtti. Bana göre bir istismar söz konusu olduğunu ifade eden Orhan, bir boyozun 7 bin lira olamayacağını ve en fazla içli, sayas peynirli ya da pastırmalı 100 boyozun 2-3 bin lira olabileceğini belirtti.

Dev boyozunun tadına bakanların, İzmir boyozunun eşsiz lezzetini keşfettiklerini ve bu dev boyozun iştahla yenildiğini belirten Orhan, bu yeni ürünün başarılı olduğunu ve müşteriler tarafından beğenildiğini söyledi. İzmir’de tek olarak hazırladıkları dev boyozun, 20 yumurta ile servis edilebileceğini belirten Orhan, bu dev boyozunun İzmir’in meşhur ‘2+1’ boyozundan sonra yeni favori olacağını düşündüğünü belirtti.

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!