Gazze'deki İsrail Saldırıları ve Kassam'ın Tutuklu Mesajı

Gazze'de yaşanan İsrail saldırıları, binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu çatışmanın ortasında, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaşlı esirlerin elinde tutulduğu dramatik bir mesajı İsrail hükümetine iletti.

İsrail Hava Saldırılarından Kaçınmak İsteyen Yaşlı Esirler

İzzeddin el-Kassam Tugayları, görüntülü bir mesajla İsrail ordusunun hava saldırılarının kurbanı olmak istemeyen yaşlı esirlerin sesini duyurdu. Videoda 79 yaşındaki Haiem Bery, yaşlı bir grupla birlikte tutulduklarını ve kronik hastalıkları bulunduğunu belirterek, "İsrail'in kuruluşunun temelini atan nesiliz, İsrail ordusunu başlatanlar bizdik. Niçin burada terk edildiğimizi anlamıyorum?" diyerek çağrıda bulundu.

"Koşulsuz Serbest Bırakın, İsrail Ordusu Hedefimiz Olmasın"

Bery, İsrail ordusunun hedefi olmak istemediklerini vurgulayarak, "İsrail ordusunun hava saldırılarının kurbanı olmak istemiyoruz. Bizi koşulsuz serbest bırakın. Burada yaşlanmamıza izin vermeyin." şeklinde konuştu. Videonun sonunda, Yahudi ilahisi eşliğindeki sözlerle duygusal bir çağrıda bulundu.

Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An

Gazze Saldırıları ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Karşı Saldırısı

Bu çatışmalarda İsrail, binlerce kayıp verdiğini açıklarken, Gazze Şeridi'nde binlerce sivil hayatını kaybetti.

Çatışmaların Ardındaki Esir Takası ve Süregelen Sorunlar

Gazze'deki çatışmalarda ara verilen "insani ara" sırasında karşılıklı esir takası gerçekleşti. Ancak, İsrail hala binlerce Filistinli esiri tutmaya devam ediyor. Batı Şeria ve Kudüs'te de süren saldırılarda yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de Zorlu Koşullarda Yaşam Mücadelesi

Gazze'de silah zoruyla abluka altında yaşayan 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde hayat mücadelesi veriyor.

Editör: Kader GÜL