75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı 75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Önderliğinde Gerçekleştirilen Kafes-22 Operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kafes-22" operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı. Operasyon kapsamında 63 ilde mali suç örgütlerine yönelik etkili bir darbe indirildi.

Kafes-22 Operasyonlarının Kapsamı

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın ve birçok diğer ilde gerçekleştirilen operasyonlar, ülkenin dört bir yanında mali suç örgütlerine karşı mücadeleyi güçlendirdi. Toplamda 302 şüpheli, operasyonlar neticesinde gözaltına alındı.

Operasyonlarında Ele Geçirilen Suçlar ve Deliller

Operasyonlarda tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarına karışan 302 şüpheli yakalandı. İlk belirlemelere göre; 18 ruhsatsız silah, 64 sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 sahte çürük ve engelli raporu, 479 başka şahıslar adına düzenlenmiş sim kart, çok sayıda çek, senet ve belgelerle, 396 basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Ayrıca, sahte plaka basımı yapılan atölye deşifre edildi.

Bakan Yerlikaya'dan Halka Mesaj

Bakan Yerlikaya, operasyonların ardından yaptığı açıklamada, Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, sizlerin duası ve desteği ile terör ve iş birlikçileriyle, tefecilerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle, kartellerle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Editör: Kader GÜL