Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) işbirliğiyle hayata geçirilen müzede, 2023 fincan sergileniyor. Bu fincanlar Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bağışlarla toplandı. Harput'ta kurulan ve Türkiye'deki ilk örnek olan bu müze, Cumhuriyetin 100. yılında ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Açılış töreninde konuşan Elazığ Valisi Ömer Toraman, "Cumhuriyetimizin ve devletimizin 100. yılında coşku ile kutlarken kültür alanında müdürümüz bir katkıda bulunmak istediler. Bir Fincan Müzesi oluşturdular. Harput artık müzeler beldesi haline gelmeye başladı. Burada belediye başkanımızın çok büyük bir emeği var. Basın Müzesi, Musiki Müzesi, Hamam Müzesi gibi müzeler serisi ile hem Harput'un tarihi eserlerini yaşanabilir kullanabilir hale getiriyor. Aynı zamanda vatandaşların ziyaret edebilecekleri mekanlar oluşturuyor. Buna bir katkı olması bakımından ETÜDER bu müzeyi oluşturdu" şeklinde konuştu.

Türkiye'de İlk Olacak 'Çarşı Melikgazi' Gün Sayıyor Türkiye'de İlk Olacak 'Çarşı Melikgazi' Gün Sayıyor

Kurdelenin kesilmesinin ardından Kahve Fincanı Müzesi resmi olarak ziyarete açıldı. Protokol üyeleri ve misafirler müzeyi gezip inceledi.