Memur ve Emekli Maaş Artışı: 2024'ün İlk Yarısında Beklentiler

Devlet Memurları ve Emekliler, Asgari Ücret Açıklamasının Ardından Maaş Artışına Odaklandı

Devlet memurları, sözleşmeliler ve emekliler, asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından maaşlarındaki artış beklentilerine yoğunlaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verileri de bu beklentileri şekillendirecek.

Enflasyon Verilerine Göre Maaşlarda Artış Beklentisi

Temmuz-kasım döneminde ise tüketici fiyatlarında yüzde 33,66'lık bir artış yaşandı. Bu durum, son 5 aylık dönemde maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranını aştı ve enflasyon farkı verilmesi gerekliliğini ortaya çıkardı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı

2024-2025 dönemi için belirlenen toplu sözleşmeye göre, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zam yapılmasını kararlaştırdı. 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, bu zam ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacaklar.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri de Zam Bekliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı maaş alacaklar. Bu kapsamda, maaşlarını artırma beklentisi içerisindeler.

Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları Ev Satın Alma Stratejileri ve İpuçları

Ekonomistlerin Enflasyon Beklentisi

AA Finans'ın 10 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği aralık ayı enflasyon beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 oldu.

Editör: Kader GÜL