Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, heyecan dolu etkinlikleriyle büyülemeye devam ediyor. Nevşehirlilere özel olarak tasarlanmış etkinliklerle dolu festival, Fotomaraton’dan konserlere, tiyatrodan atölyelere kadar her yaşa hitap eden etkinliklerle dolu. Kapadokya'nın muhteşem atmosferinde gerçekleşen festival, ünlü belgesel yapımcısı ve fotoğrafçı Coşkun Aral'ın katıldığı fotoğraf atölyesiyle üçüncü gününde devam etti. Aral, bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraflamak için toplanan katılımcılara rehberlik ederken, Fotomaraton etkinliğine 450 kişinin katıldığını ve doğanın benzersiz güzelliklerinin görüntülendiğini belirtti. Festivalin, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığına inandığını dile getirdi. Fotomaraton'da dereceye girenlerin ödülleri ise konuşmanın ardından takdim edildi. Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar geniş bir yelpazede etkinlik sunarak, Nevşehirlilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

‘Senfoni ile Neşet Ertaş’

'Bozkırın Tezenesi' olarak anılan ve Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Neşet Ertaş'ın vefatının 10. yıldönümünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanan 'Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri' konseri, Paşabağları Vadisi’nin büyülü atmosferinde düzenlendi. Şef Eray İnal’ın yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın sahne aldığı konsere Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi. Nilgün Kızılcı ve İsmail Altunsaray’ın seslendirdiği tüm türkülere binlerce kişi eşlik etti. Göreme Festival Alanı’nda ise 90’lar rüzgarı esti. DJ Hakan Küfündür’ün müzikleri eşliğinde Mansur Ark, Grup Vitamin ve Ragga Oktay, 90’larda efsane olan şarkılarını seslendirdiler. Alanda toplanan binlerce kişi, 90’ların sevilen şarkılarını ezbere söyledi.

Ressamın Dünyasına Yolculuk Ressamın Dünyasına Yolculuk

Erkin Koray’a Anma

Konserde, DJ Hakan Küfündür, meydanı dolduranlara üzücü bir haber alındığını ve Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Meydanda toplanan binlerce kişi hep bir ağızdan Erkin Koray’ın en sevilen parçalarından 'Fesuphanallah'ı söyledi. Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde de önce Okay Temiz & Oriental Wind ardından da Muhlis Berberoğlu ile 'Anatolian Space Ship Project' sahne alarak dinleyicilere sevilen türküleri farklı müzik formlarında seslendirdiler. Ürgüp Meydan’da ise Puzzle of Anatolia, Alaturca Club ve Majnoon ile birlikte sahne aldı. Festival çerçevesinde çocuklar için de her gün farklı bölgelerde çeşitli tiyatro oyunları sahneleniyor.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde dün 'Bremen Mızıkacıları', Avanos Amfi Tiyatro Sahnesi'nde 'Kurbağa Vırak', Avanos Etkinlik Alanı’nda da 'Şirinler' oyunları sahnelendi.

Editör: Çetin KEYDAL