Karadeniz'i vuran şiddetli fırtına, balık tezgahlarını etkiledi ve hafta sonu hamsi fiyatlarını 110 liraya çıkardı. İşte fırtınanın etkisi altında gelişen balık fiyatlarına dair detaylar.

Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir? Donald Trump'a Suikast Girişimi: Thomas Matthew Crooks Kimdir?

Fırtına ve Balık Tezgahları

Karadeniz kıyılarını etkisi altına alan fırtına, birçok balık teknesini limanlarda tuttu. Denize açılamayan tekneler, fırtının sona ermesiyle birlikte gece saatlerinde denize açılarak tezgahlara balık getirmeye çalıştı.

Hamsi Fiyatlarında Büyük Artış

Fırtınanın etkisiyle az miktarda çıkan balıklar, tezgahlara indiğinde fiyatları da doğal olarak yükseldi. Hamsi, bir önceki hafta 50 ila 60 liradan satılırken, bu hafta itibariyle 110 liraya kadar çıktı. Balıkçı Tuncay Kılıç, fırtınanın tezgahları doğrudan etkilediğini belirterek, "50-60 liraya sattığımız hamsi şu anda 110 liraya satılıyor" dedi.

Diğer Balık Fiyatlarındaki Değişimler

Kılıç, "Fırtına sona erdi. İnşallah iyi şeyler olacak. Deniz yine normale dönecek. Balık, piyasada çoğu gıda ürününden ucuz olacak. Biz de bol ve rahat bir şekilde servis edebileceğiz" şeklinde umut dolu konuştu.

Tane balıklarında da fiyat artışı yaşandı. Çupra ve levrek 150 liraya çıkarken, yerli somonun kilosu 200 lira, yerli uskumrunun kilosu ise 100 lira oldu. İstavrit ise 100 lira civarında satışa sunuldu. Tuncay Kılıç, fırtınanın tüm tezgahı etkilediğini vurgulayarak, "Fırtına sebebiyle tane balıkları da fırladı. Tane balıklarda da fiyat arttı. Fırtına tüm tezgahı etkiledi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Editör: Kader GÜL