Karaman ilinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerine yönelik düzenlenen "Kıskaç" operasyonu kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildi ve çeşitli illerde eş zamanlı olarak hayata geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon sonucunda M.Ş. (57), D.N. (26) ve E.Y. (31) adlı 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlar, M.Ş. adlı şüpheliyi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun amacı, FETÖ'nün finansal yapısını çökertmek ve terör örgütünün finansal kaynaklarını kesmek olarak belirtildi. Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Kıskaç" operasyonları, FETÖ'nün devlet içindeki illegal faaliyetlerine ve finansal destek sağlayan kişilere yönelik birçok ilde yapılan benzer operasyonların bir parçası olarak devam ediyor.

TFF 2. Lig: Karaman FK: 1 - Amed Sportif Faaliyetler TFF 2. Lig: Karaman FK: 1 - Amed Sportif Faaliyetler

Karaman'daki bu operasyon, FETÖ'ye yönelik mücadeledeki kararlılığı ve etkinliği vurgularken, terör örgütünün finansal kaynaklarını tespit etme ve çökertme çalışmalarının sürdüğünü gösteriyor. Operasyonun detayları ve soruşturmanın seyri ile ilgili daha fazla bilgi bekleniyor.