Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri kapsamında, şehitlerin onurlu anısına kardan heykellerin yapımına başlandı.

İlçede Heykel Yapımı Başladı: 200 Kamyon Kar Taşındı

Bu etkileyici çalışma, Allahuekber Dağları'nda 109 yıl önce donarak şehit olan askerlerin anısına gerçekleştiriliyor.

KAÜ İle Gerçekleştirilen Koordinasyon

Heykel yapımının öncülüğünü Valilik ve Kaymakamlık üstlenirken, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Muhammet Hanifi Zengin'in koordinasyonunda gerçekleşiyor. KAÜ ile Atatürk Üniversitesi'nden akademisyen ve öğrencilerden oluşan 9 kişilik ekip, Sarıkamış Kayak Merkezi'nin 1. etap oteller bölgesi ile Kızılçubuk mevkisinde kardan heykellere hayat veriyor.Kardan Şehit Heykelleri Sergisi (1)

Tema: "Beyaz Destanın Kahramanları"

Heykel yapımını yöneten öğretim görevlisi Zengin, bu yılki temanın "Beyaz Destanın Kahramanları" olduğunu belirtiyor. Şehitlerin kış şartları altında verdiği mücadeleyi simgelerken, Zengin, "Şehitlerimizin bu coğrafyada ne şartlarda bugünleri bize hazırlamak için savaştığını biraz hissedebiliyor, anlayabiliyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Pierce Brosnan, Yeni James Bond için Cillian Murphy'yi Önerdi Pierce Brosnan, Yeni James Bond için Cillian Murphy'yi Önerdi

Anlamlı Açılış 6 Ocak'ta Gerçekleşecek

Heykel yapımının tamamlanmasının ardından, kardan şehit heykellerinin açılışı 6 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Bu anlamlı etkinlik, Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri içerisinde özel bir yer tutacak.