Hülya Kaya, 1974 yılında Konya'da doğmuş bir Türk bürokrattır. 2023 yılı itibarıyla Yalova Valisi olarak atanmıştır. İşte Hülya Kaya'nın yaşamı ve kariyeri:

Hülya Kaya, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra 2002 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Eğitimini tamamladıktan sonra kamu yönetimi ve yabancı dil alanlarında çeşitli kurslara katılmıştır. 2009 yılında Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamış ve daha sonra 2018'de Sussex Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Uluslararası Hukuk alanında doktorasını tamamlamıştır.

Kariyerine İçişleri Bakanlığı'nda başlamıştır. 1999 yılından itibaren çeşitli görevlerde bulunmuştur. Altınekin, Oğuzlar ve Yenişarbademli ilçelerinde kaymakam vekilliği yapmıştır. Daha sonra Eskil (2001-2003) ve Tut (2003-2006) ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. Kahramanmaraş'ta (2006-2008) Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Sarayönü ilçesinde de kaymakamlık görevini yürütmüştür. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'ne atanmış, 2018-2020 yılları arasında İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev almıştır. 2020 yılından itibaren Pendik kaymakamı olarak görev yaparken, 2023 yılında Yalova Valisi olarak atanmıştır.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 2010-2014 yılları arasında Genel Sekreter Danışmanı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Alt Yapı Komitesi çalışmaları koordinatörü ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Normal Doğum ve Hamilelikte Sabah Bulantısı Normal Doğum ve Hamilelikte Sabah Bulantısı

Hülya Kaya, Konya'da doğduğu yıldan itibaren kendi adını kariyer basamaklarında altın harflerle yazdı. Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Kaya, yabancı dil ve kamu yönetimi alanında eğitim aldı. İçişleri Bakanlığı'nda 1999'dan beri çeşitli görevlerde bulunan Kaya, kaymakamlık, vali yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda yer aldı. Sussex Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk alanında doktora yaparak akademik donanımını da artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Danışmanı olarak da görev yaptı. 2023'te Yalova Valisi olarak atanması, kariyerindeki en son zirve oldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Hülya Kaya, adını başarılarıyla duyurmaya devam ediyor. Kaya, hem eğitim hem de kamu yönetimi alanındaki derin deneyimi ile büyük ilgi görmeye devam edeceğe benziyor.

Editör: Kader GÜL