Kasım Ayı Meyve ve Sebzeleri

Sebzeler

Brokoli
Antioksidan özellikleriyle kanser, kalp hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
K vitamini içeriği sayesinde kemik sağlığını destekler.
Pancar
Beta-karoten ve likopen gibi antioksidanlar bakımından zengin olmasıyla bağışıklık sistemini güçlendirir.
K vitamini içeriği sayesinde kan pıhtılaşmasını sağlar.
Folat içeriği sayesinde hamilelik dönemindeki kadınların bebeklerinin sağlıklı gelişimine katkı sağlar.
Karnabahar
C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
K vitamini içeriği sayesinde kemik sağlığını destekler.
Brüksel lahanası
Antioksidan özellikleriyle kanser, kalp hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.
K vitamini içeriği sayesinde kemik sağlığını destekler.
Folat içeriği sayesinde hamilelik dönemindeki kadınların bebeklerinin sağlıklı gelişimine katkı sağlar.
Meyveler

Trabzon hurması
C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Ayva
C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Muşmula
C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Mandalina
C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını düzenler.
Lif bakımından zengin olmasıyla sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Örnek Tarifler

Brokoli çorbası

Malzemeler:

Ayak Mantarı ve Ayak Mantarı Azaltıcı Merhemler Ayak Mantarı ve Ayak Mantarı Azaltıcı Merhemler

1 adet brokoli
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre su
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan ve sarımsağı kavurun.
Brokolileri küçük parçalara ayırın ve tencereye ekleyin.
Su ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin.
Blenderdan geçirip servis yapın.
Pancar salatası

Malzemeler:

2 adet pancar
1 adet havuç
1 adet salatalık
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Pancarları haşlayın ve soğumaya bırakın.
Havuç ve salatalığı rendeleyin.
Maydanoz ve dereotu ince ince doğrayın.
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kasım Ayında Meyve ve Sebze Tüketimi Önerileri

Bu ay tüketilen meyve ve sebzeleri, çeşitli şekillerde tüketmek önemlidir. Örneğin, brokoliyi çiğ olarak salatada, haşlayarak çorba veya zeytinyağlı yemek olarak tüketebilirsiniz.
Meyveleri taze olarak tüketmenin yanı sıra, meyve suyu, komposto veya kuru meyve olarak da tüketebilirsiniz.
Meyve ve sebzeleri günlük beslenmenize

Editör: Kader GÜL