Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?
Kaymaklı ekmek kadayıfı, canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz, hem en ağır misafirleri ağırlamak için hem hızlı yapımıyla çekirdek ailenizle vakit geçirirken yiyebileceğiniz tarifle haberimizde. İşte Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? sorusunun cevabı ve Kaymaklı ekmek kadayıfı malzeme ve yapılışı …
Keki, şerbetin ağırlığını alan kaymağı ve muhteşem görünüşüyle yapanlara ‘dünyanın en hamarat kişisi’ hissi veren kaymaklı ekmek kadayıfının tarifi sıklıkla araştırılıyor. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan kaymaklı ekmek kadayıfının evde kolayca uygulayabileceğiniz tarifini ve püf noktalarını haberimizde derledik.
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI TARİFİ
Malzemeler:
- Keki için
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Arasına sürmek için:
500 Gr kaymak yeterlidir.
İlk olarak keki için yumurtaları mikserle iyice bu çırpmalıyız.
Sonra şekeri ekleyip yine mikser ile çırpın, daha sonra unu ekleyin; eklerken karıştırın ve kalan kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırmalıyız.
170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirdikten sonra(Pişme süresi değişebilir, bu sebeple siz üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz)
Kadayıfımızı çıkarttıktan sonra soğumasını beklerken ve şerbetini hazırlayalım.Bu sırada şerbet soğumuş olur.
Bir tencereye su ve şekeri alıp onları kıvamlı hale getirin.
En son içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve direkt kadayıfın üzerine dökün.
Soğuyunca içine kaymak koyup servis yapın.
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI DİKKAT EDİLECEKLER
- Yumurta ve şeker karışımına unu eklerken karıştırmak için mutlaka tahta kaşık kullanın.
- Şerbet sıcak kadayıf soğuk olmalıdır.Böyleşe kıvamı bozulmamış olur.
- Şerbeti dökmeden önce kadayıfı ikiye bölüp ayrı yerlerde ıslatın ki soğuduktan sonra kaymağı arasına koyabilesiniz.