Ankara/Kayseri - Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını ve iki pilotun şehit olduğunu açıkladı.

Eğitim Uçağı Kaza Kırıma Uğradı

Bakanlık açıklamasında, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradığı belirtildi. Kazada iki pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.Reha Muhtar'a İştirak Nafakası Kararı Deniz Uğur'a Ödeme Yükü (3)

Taziye Mesajı Yayımlandı

Bakanlık açıklamasında, olayın meydana geliş sebebinin kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikatın sonucunda açıklığa kavuşacağı belirtildi.

Bakan Güler'den Başsağlığı Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit pilotlar için başsağlığı mesajı yayımladı. Güler, "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran'da şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." açıklamasında bulundu.

Görgü Tanıkları Olayı Anlattı

Kazanın görgü tanıklarından Ali Kabak, olayı şu şekilde anlattı: "Evimde otururken büyük bir gürültü duyduk ve duman gördük." Yusuf Yavrum ise uçağın çevrede iki gündür uçtuğunu ve bugün de evinin üzerinden geçtiğini belirtti.

Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Kazaya İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Adli tıp uzmanları olay yerinde incelemelerde bulunurken, kazı kırım ekibi de teknik çalışmalarına devam etti.

Enkaz Kaldırma Çalışmaları Tamamlandı

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'ne düşen eğitim uçağının enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Uçağın parçaları vinç yardımıyla kaldırılarak kamyonlara yüklendi ve 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na götürüldü.

Kayseri'deki eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu iki pilotun şehit olduğu haberi büyük üzüntü yarattı. Olayla ilgili detaylı soruşturma sürerken, şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Editör: Kader GÜL