Kayseri'de yaşayan Zeynep Murat, tatile gittiğinde sahil kenarlarında gördüğü hasır şapka ve çantalardan etkilenerek bu işi kendi başına öğrenmeye karar verdi. 1 yıldır hasırları örerek çanta ve şapka yapan Murat, hobi olarak başladığı işini kazanç kapısına çevirdi.

Murat, hasır örmenin zor bir iş olduğunu ancak çok keyifli olduğunu söyledi. Hasır örmeye başlamadan önce hiç bilgisi olmadığını belirten Murat, "Deneme yanılma yoluyla öğrendim. Çok zordu ama çok keyifliydi. Hasır örmenin çok farklı teknikleri var. Ben farklı teknikleri kullanarak farklı tasarımlar yapıyorum" dedi.

Murat, yaptığı çanta ve şapkaları Harman Mahallesi Maharetli Ellere her ayın 1 ve 3'üncü pazar günleri kurulan pazarda satıyor. Murat, ürünlerinin fiyatlarının 200 TL ile 600 TL arasında değiştiğini belirterek, "Ürünlerim çok ilgi görüyor. Vatandaşlar çok beğeniyorlar. Bu işi çok seviyorum ve devam ettirmek istiyorum" dedi.

Vajinada Kaşıntının Psikolojik Etkileri Vajinada Kaşıntının Psikolojik Etkileri

Murat, hasır örmenin kadınların el becerilerini geliştirmek için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "Kadınların bu işi öğrenmelerini tavsiye ederim. Çok keyifli bir iş ve çok para kazandırıyor" dedi.

Editör: Egemen KEYDAL