Bu hastalık nedeniyle öğrenciler yürüyemez hale geldi. Kan, idrar ve dışkı örnekleri Kisumu ve Nairobi'deki laboratuvarlara gönderildi ve sonuçlar bu hafta içinde bekleniyor.

Üst düzey bir eğitim bakanlığı yetkilisi okulu ziyaret ederek velilere durumun kontrol altında olduğunu ve derslerin diğer öğrenciler için normal şekilde devam edeceğini belirtti.

Kenya Sağlık Bakanı Susan Nakhumicha yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yapılan testlerde herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Beş test yapıldı ve hiçbir patojen tespit edilmedi.Kenya'da Eregi Kız Lisesi'nde Gizemli HastalıkBazı uzmanlar, hastalığın bir tür "kitlesel histeri" olabileceğini öne sürerek öğrencilerin sınavlardan kaçınmak için belirtilerini taklit ediyor olabileceklerini belirttiler. Diğer uzmanlar ise, kızlardaki semptomların sinir sistemini etkileyen Guillain-Barré sendromu (GBS) ile ilişkili olabileceğini düşündüler. GBS, kollarda, bacaklarda veya yüzde felce neden olabilen bir hastalıktır.
Bugün itibariyle Kenya'nın batısında yer alan Kakamega'daki Eregi Kız Lisesi'nde yaşanan gizemli hastalıkla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmak istiyoruz.

95 kız öğrencinin bu hastalığa yakalanmasıyla birlikte, hızlı bir şekilde alınan önlemlerle durumu kontrol altına almaya çalışıyoruz. Hastalık nedeniyle öğrencilerimizin yürüme yeteneklerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını üzüntüyle belirtmek isteriz.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, bu tür bir hastalığın nedeni henüz tespit edilememiştir. Kan, idrar ve dışkı örnekleri, uzman laboratuvarlarda incelenmek üzere Kisumu ve Nairobi'ye gönderilmiştir. Bu testlerin sonuçları, bu hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Eğitim Bakanlığı olarak, öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği en öncelikli konumuzdur. Üst düzey bir yetkilimiz okulu ziyaret ederek velileri bilgilendirmiş ve durumun kontrol altında olduğunu temin etmiştir. Dersler, diğer öğrenciler için normal bir şekilde devam edecektir.

Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An Nepal ve Bangladeş'te Musonun Vurduğu An

Sağlık Bakanlığı olarak, bugüne dek yapılan testlerde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Uzmanlarımız, hastalığın doğası konusunda titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Şu an için herhangi bir patojen tespit edilememiştir.

Bazı uzmanlar, bu durumun bir tür "kitlesel histeri" olabileceğini öne sürmüş olsalar da, diğer uzmanlarımız Guillain-Barré sendromu (GBS) ile ilişkilendirilebileceğini düşünmektedirler. GBS, sinir sistemini etkileyen ve felce yol açabilen bir hastalıktır.

Kamuoyunu, yaşanan bu durumu yakından takip etmeye ve yetkililerimizin yönlendirmelerine uymaya davet ediyoruz. Her türlü gelişme hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Editör: Kader GÜL