1. Kimlik ve Ehliyet Yenileme Heyecanı!

Nüfus Müdürlüğü'nden gelen son dakika açıklamalarına göre, eski tip kimlik kartı değiştirme işlemleri için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden alınan randevularla güncelleniyor. Ayrıca, 31 Aralık 2022'ye kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme tarihi de uzatıldı. İşte detaylar...

2. Kimlik Kartı Yenileme: Son Tarih 31 Aralık 2023!

Eski tip kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlenmiş olup, bu sürenin bitimini izleyen tarih itibariyle başvuru yapılması gerekiyor. TC Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kartın üzerinde yer alıyor ve kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

3. Kimlik Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Kimlik kartını yenilemek isteyenlerin öncelikle randevu almaları gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web portalı veya Alo 199 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden randevu alabilirsiniz. Randevu gününüzde eski kimliğiniz ve biyometrik vesikalık fotoğrafınızla birlikte nüfus müdürlüğüne giderek kimlik yenileme işlemini tamamlayabilirsiniz.

4. Kimlik Yenileme Ücretleri 2023

Kimlik yenileme ücretlerini randevu öncesinde yatırmak önemlidir. Aksi takdirde kimlik yenileme işlemi gerçekleştirilmez. 2023 yılı itibariyle güncellenen kimlik yenileme ücretleri şu şekildedir:

  • Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
  • Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

5. Ehliyet Yenileme: Yeni Tarih 31 Aralık 2024!

Yeni ehliyet sistemine göre, 31 Aralık 2022'ye kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.

Editör: Kader GÜL