Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

Trakya'nın Yüksek Kesimlerinde Beyaz Bir Örtü: Kar Yağışı Başladı

Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisi hissediliyor. Trakya'da uzun süren sağanak, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kar, Kırklareli'nin Bulgaristan'a bağlayan Dereköy Sınır Kapısı ve Demirköy ilçesinin Mahyatepe ile Jandarma Kule mevkilerini beyaza bürüdü.

Ulaşım Zorluğu: Kar Engeli Dereköy Sınır Kapısı'na

Dereköy Sınır Kapısı'na kar nedeniyle ulaşım güçlük arz ediyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının etkilediği bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Bölgede ölçülen 3 derece sıcaklıkla birlikte kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Tekirdağ'da Yağışlı Gün: Sağanak Devam Ediyor

Tekirdağ'da kent merkezi ve ilçelerde zaman zaman etkili olan sağanak, gün boyunca devam edecek. Kentte ölçülen 8 derece sıcaklıkla birlikte sağanağın etkisi devam ediyor.

Doğu Karadeniz İçin Uyarı: Sağanak ve Yoğun Kar Bekleniyor

Doğu Karadeniz bölgesi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlerde yoğun kar uyarısı yapıldı. Giresun'un doğusu, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin'de gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor. 300-400 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar tahmin ediliyor.

Dikkat: Olumsuzluklara Karşı Tedbirli Olun

Yoğun yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çanakkale'de Sel Felaketi: Küçükbaşlar Kayboldu

Çanakkale'nin Kalabaklı köyünde dere taşması sonucu bazı evler sular altında kaldı. Kalabaklı köyünden geçen dere, yoğun sel suları ve çamurlarla bazı evlere hasar verdi. Motosiklet kullanımı tedbiren yasaklandı ve su tahliye çalışmaları sürüyor.

İstanbul'da Yağışın Etkisi: Bakırköy'de Araçlar Mahsur Kaldı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Bakırköy Florya Caddesi'ni sular altında bıraktı. İki araç caddede mahsur kaldı. İSKİ ekipleri, yağmur suyunun tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Kader GÜL