Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, 100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla yakalandı. İşte detaylar:

2024 Yılında En Çok Tercih Edilen Lüks Araba Modelleri 2024 Yılında En Çok Tercih Edilen Lüks Araba Modelleri

1. Dolandırıcılık İddiaları ve Soruşturma

"Var Böyle Tipler" adlı Instagram hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve Beril Talu çifti, yaklaşık 150 milyonluk vurgun yaparak yurt dışına kaçtıkları iddia edildi. Hakkında soruşturma başlatılan çift, dolandırıcılık iddialarıyla gündeme geldi.

2. Yurt Dışına Çıkış Yasağı ve Gürcistan'a Kaçış

Dolandırıcılık iddiaları üzerine Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'ya yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ancak, yapılan incelemeler sonucu çiftin Gürcistan'a gittiği tespit edildi. İstanbul Havalimanı'na Gürcistan'dan kalkan bir uçakla dönen çift, havalimanı polisi tarafından gözaltına alındı.

3. Suçlamaları Reddettiler

İddialara göre, çift "Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar" şeklinde savunma yaptı.

4. Yüksek Faizle Yemledikleri İddiası

Kıvanç ve Beril Talu'nun, arkadaşlarını ve yakın çevresini işbirliği teklifiyle dolandırdıkları iddia ediliyor. Kabul edenlerden para alan çift, yüksek faizle geri ödeme garantisinde bulundu. Ancak, sosyal medya hesaplarını kapatarak kayıplara karıştılar.

5. Anadolu Adliyesi'ne Sevk Edildiler

Gözaltındaki çift, Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde alınan ifadelerde suçlamaları reddederek Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Ancak, adliyeye sevk sırasında çift sorulara cevap vermedi.

6. Kıvanç Talu'nun Kariyeri ve Kişisel Bilgileri

Memur bir ailenin çocuğu olan Kıvanç Talu, 1988 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Talu, reklam yazarı olarak başladığı kariyerinde "Yalanını Sevsinler" isimli talk show programıyla tanındı. 2016'da kreatif direktörlük görevinden ayrılarak oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya alanlarında bireysel olarak çalışmaya başladı.