Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü. Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü.

Yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerinde, "AKP'de değişim" mesajı verdi. CHP lideri Özgür Özel'i bayramdan önce ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, "Biz yumuşama adı altında, ilkelerimizden, hassasiyetlerimizden, kırmızı çizgilerimizden ödün verecek değiliz. Muhalefetten de böyle bir taviz beklemiyoruz" dedi.

Parti İçi Mesajlar

Son dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan ‘Fetövari kumpas’ hareketliliği üzerinden parti içine mesajlar veren Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın hedef alındığını belirtti. “Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar güçlendirirken, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Kadın Vekillerin Oda İsyanı

AKP milletvekilleri için hazırlanan konaklama düzeninde, tasarruf tedbirleri kapsamında her odaya iki kişi yerleştirilmesine karar verilmişti. Bu karara parti içinde itiraz sesleri yükseldi. AKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tek kişilik odada kalması parti içindeki itirazları artırdı. Birçok kadın milletvekili duruma tepki gösterdi.

Bülent Arınç Kolu Kırık Halde Katıldı

Kampın dikkat çeken detaylarından biri de Bülent Arınç’ın kırık koluyla katılması oldu. Arınç, kampa alçılı kolu ile geldi.

Mehmet Ali Şahin'in Estetik Hamlesi

AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yüzüne yaptırdığı botoks ve estetik işlemleri de dikkat çekti.

Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki toplantıda verdiği mesajlar, parti içindeki dinamikleri ve ittifakın geleceğini etkileyebilecek nitelikteydi. Kadın vekillerin oda isyanı ve Bülent Arınç’ın kampa kolu kırık şekilde katılması toplantıya damgasını vurdu. Ayrıca Mehmet Ali Şahin’in estetik hamleleri de gözlerden kaçmadı. AKP’nin iç dinamiklerindeki bu hareketlilik, gelecek süreçte partinin politikalarını nasıl şekillendireceği konusunda merak uyandırıyor.

Editör: Kader GÜL